Τα μυστήρια του ΟΤΕ και της Siemens

Με την αλλαγή στην ηγεσία του ομίλου δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με τη δικαστική διαμάχη που έχει με την προμηθεύτρια εταιρία

Must Read

Η αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι του ΟΤΕ δημιουργεί μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την τύχη της δικαστικής διαμάχης που έχει ο (γερμανικός πλέον) όμιλος με την (επίσης γερμανική) προμηθεύτρια εταιρία Siemens.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ, που θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα ως το καλοκαίρι από κοινού με τον διάδοχό του (!), είχε φροντίσει να αποφύγει τις… δικαστικές αναταράξεις με τον όμιλο της Siemens, από τον οποίο ο ΟΤΕ διεκδικεί συνολική αποζημίωση περίπου 100.000.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα εξακολουθεί να… αγνοείται η ανάλογη απαίτηση 28.000.000 ευρώ προς τον εγχώριο «συνεταίρο» των Γερμανών, δηλαδή την Ιντρακόμ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα ο ΟΤΕ πετύχαινε να μεταθέτει το πρόβλημα «οχυρωμένος» και πίσω από την απόφαση-σκάνδαλο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκλεισε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης Siemens μέσω… παραγραφής. Ωστόσο εκκρεμεί η αξίωση των κατηγορουμένων για επιστροφή των δημευμένων τους περιουσιακών στοιχείων, που αν τελικά γίνει δεκτή, θα αποτελέσει ακόμη μία μελανή σελίδα στη μεταπολεμική ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ

Αυτές τις μέρες εκδικάζεται και στο εφετείο του Μονάχου η παλαιότερη αγωγή του ΟΤΕ κατά της Siemens, με απαίτηση αποζημίωσης 67.000.000 ευρώ. Νομικοί κύκλοι στην Αθήνα σχολίαζαν το γεγονός ότι η γερμανική εταιρία, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα έπειτα από την κατάρρευση του κλάδου των ΑΠΕ, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή διοίκησης στον ΟΤΕ και πάνω στην αναμπουμπούλα να κλείσει την υπόθεση του Μονάχου με έναν ευτελή συμβιβασμό αντί συμβολικού ποσού.

Το ερώτημα είναι αν η διοίκηση του ΟΤΕ, παλαιά ή νέα, θα δεχτεί μια τέτοια μεθόδευση, πατώντας στην προσχηματική δικαιολογία ότι οι υπαίτιοι του σκανδάλου στην Αθήνα «απηλλάγησαν» (δεν αθωώθηκαν).

Παρασκηνιακές κινήσεις

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Siemens Ελλάδος Βασίλης Χατζίκος προσπαθεί με παρασκηνιακές κινήσεις λόμπινγκ να κλείσει την υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνεται και στην πρώην συνεργάτιδα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, τη Ναταλία Καραπαναγιώτη, η οποία υπήρξε υπεύθυνη για την υλοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και εξακολουθεί να διατηρεί σχέση εξωτερικού συνεργάτη με τη Siemens, έχοντας παράλληλα και αγαστές σχέσεις με τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η σύμβαση της κυρίας Καραπαναγιώτη δεν έχει γίνει με την ίδια ως φυσικό πρόσωπο, αλλά με την εταιρία δημοσίων σχέσεων της αδερφής της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, δημοσιογράφου και πρώην υπουργού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου! Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, το «παζλ» στις σχέσεις ΟΤΕ – Siemens είναι πολύ μπερδεμένο και καλείται να το ξεδιαλύνει ο νέος διοικητής Κώστας Νιμπής, που αποτελεί όμως προσωπική επιλογή και «άνθρωπο εμπιστοσύνης» του απερχόμενου Μιχάλη Τσαμάζ.

Τυχόν παραίτηση του ΟΤΕ, έμμεση ή άμεση, από τις αξιώσεις προς τη Siemens θα αποτελέσει επίσης σκάνδαλο, τουλάχιστον ηθικής τάξης, γιατί μπορεί πλέον ο ελληνικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών να έχει περάσει σε γερμανικά χέρια, αλλά η αποζημίωση που οφείλει η Siemens αφορά κλεμμένα λεφτά του Ελληνα φορολογουμένου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This