Ματίνα Παγώνη: «Χρειάζεται προσοχή, σε έξαρση κορωνοϊός, γρίπη και στρεπτόκοκκος»

Οι οδηγίες που έδωσε σχετικά με τις γιορτές

Must Read

Μία «ανάσα» πριν από τα Χριστούγεννα, οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία ότι οι γιορτές και τα οικογενειακά τραπέζια θα οδηγήσουν σε έξαρση των λοιμώξεων. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και αναφορικά με την γρίπη και τον στρεπτόκοκκο.

«Υπάρχει πολύ covid και χρειάζεται προσοχή. Κάθε σπίτι έχει έναν άρρωστο. Έχουμε και την γρίπη κα τις ιώσεις αλλά και τον στρεπτόκοκκο που έχει πανικοβάλει τον κόσμο. Ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινάμε τα συμπτώματα στα παιδιά, δηλαδή ένα πονόλαιμο και πυρετό, παίρνεις τον παιδίατρο, ο οποίος ξέρει το ιστορικό. Εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη και συνέχισε αναφερόμενη στο παιδάκι που ξεψύχησε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: «Το 8χρονο παιδάκι, από την πληροφορία που έχω, είχε τέσσερις ήμερες πυρετό. Εάν το παιδί είχε ξεκινήσει εγκαίρως την αντιβίωση, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα». 

Η ίδια υποστήριξε πως ο στρεπτόκοκκος δίνει πονόλαιμο, υψηλό πυρετό: «Δεν χρειάζεται πανικός. Η ανακοπή που έκανε το παιδί είναι σπάνια. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον στρεπτόκοκκο».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έστειλε το δικό της μήνυμα για αυτές τις ημέρες, λέγοντας: «Αυτές τις ημέρες καλό θα είναι να πάνε όλοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας, να μην ξεχνάμε να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This