Γκάζι: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αλβανό πιστολέρο – Αναζητά τρόπους να διαφύγει στο εξωτερικό

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι πολύ σύντομα θα τον εντοπίσει και θα τον οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης

Must Read

Ακόμη στην Ελλάδα βρίσκεται ο Αλβανός πιστολέρο που καταζητείται για την αιματηρή επίθεση στο Γκάζι, όπου πυροβόλησε τρείς νεαρούς από την Κρήτη, τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι τον έναν εξ αυτών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να στήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον 37χρονο καταζητούμενο, την ώρα που στις Αρχές Ασφαλείας φτάνουν συνεχώς νέες πληροφορίες. Ο Αλβανός με το «βαρύ» ποινικό μητρώο συνεχίζει να κρύβεται και προσπαθεί να αποφύγει τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν να ψάχνουν σε σημεία και περιοχές όπου σύχναζε τους τελευταίους μήνες.

Όπως μετέδωσε το Open, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης προσπαθεί να βρει τρόπο να διαφύγει από την Ελλάδα και να περάσει είτε στην Τουρκία, είτε στη Μάλτα. Πληροφοριοδότες της αστυνομίας αναφέρουν πως ο καταζητούμενος έχει απευθυνθεί σε κυκλώματα της νύχτας για βοήθεια, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα τον εντοπίσουν και θα τον οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας έχουν ενημερωθεί, ώστε να είναι σε εγρήγορση σε περίπτωση εντοπισμού του πιστολέρο, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος. Εξάλλου, το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του, έχει πλέον μετατραπεί σε ευρωπαϊκό.

Όσον αφορά στον 33χρονο συνεργάτη του, ο οποίος σε νέο βίντεο από το αιματηρό περιστατικό φαίνεται να πηγαίνει στο πίσω μέρος του τζιπ και να αφαιρεί την πινακίδα κυκλοφορίας, ώστε να δυσκολεύσει τον εντοπισμό του οχήματός τους, βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την απολογία του.

Η δράση του Αλβανού πιστολέρο

Ο 37χρονος δράστης των πυροβολισμών στο Γκάζι ήταν αρχηγός σκληρής συμμορίας στην Αλβανία, με συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, καζίνο και τράπεζες.

Το 2012 είχε συλληφθεί, ύστερα από ένοπλη ληστεία κατά την οποία είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Τότε κρυβόταν στο σπίτι φίλου του, αλλά τον πρόδωσε το γεγονός ότι μετά τους πυροβολισμούς είχαν βγάλει τις κουκούλες full face και έτσι έγιναν αντιληπτοί από τις κάμερες ασφαλείας.

Ένα χρόνο μετά καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Κρατήθηκε στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 αποφυλακίστηκε πρόωρα, με την απελευθέρωση του να δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία, καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες είχε έρθει τη Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Ο συγγενής του που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.

Σημειώνεται ότι το 1998 ο αδερφός του εκτελέστηκε από αντίπαλη συμμορία και έκτοτε ο 37χρονος κυκλοφορούσε με την ταυτότητα του νεκρού αδερφού του!

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This