Ανείπωτος θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία

Νεκρός ο χειριστής του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2. Συνετρίβη 500 μέτρα μετά την απογείωσή του κοντά βόρεια πύλη του Αεροδρομίου

Must Read

Τραγική κατάληξη είχε η εκπαιδευτική πτήση αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πιλότος που επέβαινε βρέθηκε νεκρός από την πτώση του αεροπλάνου.

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, εξερράγη προ της πτώσης, με αποτέλεσμα ο επιβαίνων πιλότος να χάσει τη ζωή του.

 

 

Πάντως, οι συνάδελφοι που πετούσαν μαζί του δεν είδαν αλεξίπτωτο, ενώ ισχυρίζονται ότι εκτελούσε άσκηση σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος. Πιθανολογείται ότι δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πριν την πτώση προηγήθηκε έκρηξη. 

 

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

 

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

 

Ανακοίνωση Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This