Κλείνουν δρόμοι της Θεσσαλονίκης για το «τελευταίο αντίο» στον Γιώργο Λυγγερίδη

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός των συναδέλφων του - Στα ίχνη των σκληρών χούλιγκανς η Αστυνομία

Must Read

Ένα βαρύ σύννεφο θλίψης υπάρχει από νωρίς σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη καθώς σε λίγες ώρες εκεί θα πει το «τελευταίο αντίο» η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη. Το στέλεχος της ΕΛΑΣ είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι από ναυτική φωτοβολίδα σε γήπεδο στου Ρέντη και νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στην εντατική δίνοντας σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη.

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κηδεία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει πως θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημητρίου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί στις 13:30 σήμερα το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Παράλληλα, αναφέρεται πως στην κηδεία θα δώσει το παρών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ενόψει της εξοδίου ακολουθίας του υπαρχίφυλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, που θα λάβει χωρά στον ιερό ναό άγιου Δημήτριου την Παρασκευή 29-12-2023, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας την 07-12-2023, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη». 

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που πέθανε μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού». 

Ανατριχιαστικό το «αντίο» από τους συναδέλφους του 31χρονου

Μέσω ασυρμάτου ανακοινώθηκε στους συναδέλφους του Γιώργου Λυγγερίδη ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού μετά από 20 μέρες μάχης στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξε 18χρονος έξω από το κλειστό γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, στους αστυνομικούς που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα.

  • Το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ανατριχιαστικό:

Επικεφαλής: 526
Διμοιρίτης: Πολύ καλά
Επικεφαλής: 531
Διμοιρίτης: Πολύ καλά
Επικεφαλής: 520 λαμβάνετε και εσείς με τις βραδινές διμοιρίες, ορθόν;
Διμοιρίτης: Ορθόν
Επικεφαλής: Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνση μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο, γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος.
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος

.

 

Η ΕΛΑΣ στα ίχνη των σκληρών χούλιγκανς

Την ίδια ώρα, ο κλοιός στενεύει γύρω από τους χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη και οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού. Μάλιστα, από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας σχηματίζεται δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκανς, ενώ εκτιμάται πως θα συμπεριληφθούν σχεδόν 100 άτομα.

 

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της επίθεσης, που έμελλε να στοιχίσει την ζωή στον 31χρονο Γιώργο, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο μέσα από στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ταυτοποιήθηκαν από ίχνη πυρίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι 16 από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό.

Παράλληλα, η τραγική κατάληξη του Γιώργου Λυγγερίδη δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Βέβαια, οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από 50 οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην Αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πλήθος κρίσιμων καταθέσεων, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν άτομα που έχουν «μιλήσει» και δίνουν στοιχεία και για άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα.

Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις Αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This