SOS από τους ειδικούς για την έξαρση του κορωνοϊού – Συστήνουν μάσκα, τεστ και εμβόλιο!

Έχουν αυξηθεί ασθενείς και διασωληνωμένοι

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες σχετικά με την έξαρση που παρατηρείται στον κορωνοϊό και τις υπόλοιπες αναπνευστικές λοιμώξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κίνδυνος είναι ορατός ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης «βρισκόμαστε στην πιο δυνατή έξαρση που έχουμε τους τελευταίους έξι μήνες της covid 19, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου, η οποία τώρα φτάνει στο αποκορύφωμά της».

Ο καθηγητής πρόσθεσε οι ασθενείς και οι διασωληνωμένοι με covid έχουν αυξηθεί.

«Έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με covid 19, το καλοκαίρι ήταν κάτω από 500 άτομα μέσα στα νοσοκομεία οπότε έχουμε υπερτριπλασιασμό των ατόμων αυτή την περίοδο. Έχουμε φτάσει κοντά στους 70 διασωληνωμένους ενώ είχαμε φτάσει και κάτω από 20, είναι αρκετά πιο κάτω η πίεση από τις εποχές της covid 19 αλλά δεν είναι και μια πίεση αμελητέα».

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να φορούν μάσκα, να κάνουν τεστ αν εμφανίσουν συμπτώματα και να ζητήσουν αντιική θεραπεία, ακόμα και αν τα συμπτώματα δεν είναι βαριά.  Τέλος, τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για τις ευπαθείς ομάδες και σημείωσε πως φέτος η σχετικά διαδικασία για την γρίπη έχει πάει καλύτερα από πέρισυ.

Δείτε βίντεο:

 

«Να κάνουμε όλοι self test πριν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς»

Την σύσταση να γίνει self test πριν το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, λόγω της έξαρσης στις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Να πάμε όλοι με self test στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς καθώς η πιθανότητα να μεταδώσουμε είναι μειώνεται αρκετά. Μάσκες θα έπρεπε να φοράμε ούτως ή άλλως όπου υπάρχει συνωστισμός, καλό θα ήταν τα παιδιά να κάνουν self test πριν επιστρέψουν στα σχολεία».

Για τον εμβολιασμό ανέφερε πως  δεν πρόκειται για 5η δόση αλλά «για το ετήσιο εμβόλιο του κατά του κορωνοϊού, όπως ακριβώς εμβολιαζόμαστε για την γρίπη, θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε κατά του covid-19».

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Μ. Παγώνη: «Ο κόσμος να βγει να διασκεδάσει, αλλά με προσοχή» – Τι είπε για την έξαρση κρουσμάτων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This