Κλειστά σήμερα τα καταστήματα – Πότε ξεκινάνε οι χειμερινές εκπτώσεις και τι να προσέξετε

Οι τέσσερις κανόνες για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων

Must Read

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, 2 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη την χώρα. Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα από αυτά κάνουν απογραφές, ώστε να δουν τις ελλείψεις ενόψει της νέας χρονιάς.

Ανοιχτές θα είναι πάντως σήμερα όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024 με διάρκεια έως το τέλος Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου. Μάλιστα, εκτιμάται πως θα είναι ανοιχτά και την δεύτερη Κυριακή, στις 21 Ιανουαρίου δηλαδή.

Οι τέσσερις κανόνες για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων

Εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έδωσε  εκ νέου στη δημοσιότητα τους τέσσερις κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών». Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές οφείλουν:

  • να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα), αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα
  • να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες
  • να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους, όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς
  • να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα φέρουν και την αρχική τιμή, πέρα από την τιμή προσφοράς και όχι μόνο το ποσοστό έκπτωσης

Και προσοχή! Στις προσφορές ο κανόνας είναι ότι δεν γίνονται αλλαγές, αυτό σημαίνει πως δεν έχετε περιθώριο να το «μετανιώσετε», αν αγοράσετε κάτι που δεν σας αρέσει. Επίσης, να θυμάστε να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει, καθώς σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

«Η πρόβλεψη για τον τζίρο του λιανεμπορίου τον φετινό Δεκέμβριο πως θα ξεπεράσει τα περυσινά 3,83 δισ. και θα κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ φαίνεται πως τελικά θα πραγματοποιηθεί, ενώ οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τα δώρα παρέμειναν οι ίδιες, με την ένδυση και υπόδηση στη κορυφή, τα δώρα, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά να ακολουθούν», αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This