Σύρος: Πώς αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η τραγωδία στον καταπέλτη του Blue Star Mykonos

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας και η άγνοια κινδύνου του νεαρού με το σκέιτμπορντ

Must Read

Μέσω μιας ανάρτησης στο facebook, ο καπετάνιος Ισίδωρος Μαμίδης φέρνει στο φως ένα περιστατικό που συνέβη στο λιμάνι της Σύρου κατά την αναχώρηση του πλοίου Blue Star Mykonos και το οποίο ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος πνίγηκε όταν τον έσπρωξε από τον καταπέλτη στη θάλασσα μέλος του προσωπικού του πλοίου, ο κ.Μαμίδης αναδεικνύει την άλλη πλευρά, τη φωτεινή, τον κανόνα, όπου τα πληρώματα και οι λιμενικοί σώζουν ζωές.

«Πρωταγωνιστής» των όσων περιγράφει ο καπετάνιος ήταν ένας νεαρός με σκέιτμπορντ και ο Ισίδωρος Μαμίδης εξηγεί το πώς αυτό που συνέβη δεν κατέληξε σε τραγωδία:

Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους, σήκωνε τον καταπέλτη  μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει, προέκυψε νεαρός με σακκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard.

Προερχόμενος  από την δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ  ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη, ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα. Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα.

Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα “νύχια” η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγωσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας) Ισίδωρος Πρίντεζης που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη  αντέδρασε αστραπιαία  και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανεστρεψε την πορεία του  προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωη.

Προσδεδεμενο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος εδηλωσε πως πήγαινε για Μύκονο. Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ.Ισιδωρο Πρίντεζη.

Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν. Το μόνο που θα πω, είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν.

Στους συναδέλφους ναυτικούς, (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου) το μόνο που μπορώ να πω ,είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν  τέτοια συναπαντήματα.

Η φωτογραφία του ατόμου είναι βέβαια μοντάζ. Του πλοίου πραγματική, μισό λεπτό περίπου  μετά το συμβαν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This