Σήμερα το τελευταίο αντίο στο βρέφος που πέθανε στην Πτολεμαΐδα – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Στο νοσοκομείο διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ

Must Read

Στη γειτονική Αλβανία πρόκειται να μεταφερθεί και να ταφεί σήμερα, το 15 μηνών αγοράκι που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στην Παιδιατρική Κλινική αργά το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 23:00 και λίγες ώρες μετά κατέληξε. Η οικογένεια του βρέφους καταγγέλλει αδιαφορία και για λάθος διαγνώσεις, εξηγώντας πως πήγε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι δε χρήζει νοσηλείας, παρά το γεγονός ότι ο πυρετός δεν έπεφτε και έτσι επέστρεψε στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι. Το πρωί της επόμενης ημέρας και καθώς ο πυρετός επέμενε, πήγαν ξανά στο νοσοκομείο, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του. Το βράδυ της Τρίτης ήταν η τελευταία φορά που πήγαν στο νοσοκομείο και αποδείχθηκε μοιραία καθώς οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού.

Βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού η αιτία θανάτου

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του παιδιού, προέκυψε ως αιτία θανάτου η βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος είχε εκ γενετής προβλήματα Υγείας, ενώ στο Μποδοσάκειο διενεργείται και ΕΔΕ.

Μέτρα κατόπιν….εορτής από το νοσοκομείο

Κι ενώ η τοπική κοινωνία αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις για την υπόθεση, η Διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου και λόγω της έξαρσης των Λοιμώξεων, να θωρακιστεί η Υγεία όλων.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η αναστολή του επισκεπτηρίου σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο Νοσοκομείο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This