Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: «Η θετικότητα στα rapid φτάνει το 80%»

«Θα υποχωρήσουν οι ιώσεις, όταν κολλήσουν όλοι», υποστήριξε, ενώ μίλησε για τις τιμές των τεστ στα φαρμακεία

Must Read

Τεράστιες ουρές έξω από τα φαρμακεία και απίστευτη ζήτηση αναφορικά με self και rapid test συνθέτουν το σκηνικό των τελευταίων ημερών. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών με συμπτώματα επιλέγει τα διπλά self test, δηλαδή για κορωνοϊό και γρίπη.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και τα διαδοχικά οικογενειακά τραπέζια οδήγησαν στην διασπορά των ιών στην κοινότητα, με συνέπεια να δημιουργηθεί η τωρινή κατάσταση.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη θετικότητα κορονοϊού και γρίπης στην κοινότητα και γι’ αυτό πολίτες με κάποια συμπτώματα, αν και δεν είναι υποχρεωμένοι, έρχονται μαζικά στα φαρμακεία, ώστε να διαπιστώσουν, αν νοσούν και από ποιον ιό. Κάνουν τεστ άτομα όλων των ηλικιών. Πολλοί αγοράζουν τα απλά self test για τον κορωνοϊό και αρκετοί πλέον τα διπλά self test, τα οποία δείχνουν ταυτόχρονα το ενδεχόμενο νόσησης από γρίπη ή κορωνοϊό. Τα τελευταία πλέον τα έχουν μάθει οι πολίτες και τα προτιμούν, ώστε να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα», σημειώνει, μιλώντας στο ethnos.gr και συνεχίζει:

«Κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία, κυρίως σε περίπτωση που θέλουν να δηλώσει στο σύστημα ο φαρμακοποιός ότι νοσούν, ώστε να είναι κατοχυρωμένοι στη δουλειά τους».

«Θα υποχωρήσουν οι ιώσεις, όταν κολλήσουν όλοι»

Ο ίδιος εκτιμά πως αυτό το διάστημα το επικίνδυνο «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού βρίσκεται στο πικ του. «Αυτήν την περίοδο βλέπουμε ξεκάθαρα ότι κάθε οικογένεια έχει και τουλάχιστον έναν ασθενή. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότεροι νοσούν με ελαφρά συμπτώματα, το δυστύχημα είναι, όμως, ότι κάποιοι παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι ευπαθείς ομάδες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Πιστεύω ότι μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα οι ιώσεις θα αρχίσουν να υποχωρούν. Είναι πολύ μεγάλη η μεταδοτικότητα, με αποτέλεσμα να μη μείνει κανένας που δεν θα έχει κολλήσει. Όταν νοσήσουν όλοι, μοιραία το κύμα των ιώσεων θα υποχωρήσει».

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό της θετικότητας μεταξύ αυτών που διενεργούν rapid test στα φαρμακεία, ο ίδιος αναφέρει ότι φτάνει στο 80%, ενώ τέλος κάνει αναφορά και στις τιμές των test. «Το απλό self test για τον κορωνοϊό αγοράζεται από τα φαρμακεία κατά μέσο όρο προς δύο ευρώ. Αυτό που δείχνει τη νόσηση από κορωνοϊό ή γρίπη, πωλείται προς 4-5 ευρώ, ενώ το rapid test διενεργείται στα φαρμακεία προς 5 ευρώ», καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This