Ψαλτοπούλου: «Διαφεύγει εν μέρει από την ανοσία η υποπαραλλαγή JN1, μέσα Γενάρη η κορύφωση»

Must Read

Πιο… «έξυπνη» και άρα πιο επικίνδυνη είναι η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού JN1 που κυριαρχεί στην χώρα μας αυτή τη στιγμή καθώς σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου «διαφεύγει εν μέρει από την ανοσία».

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ανέφερε πως η υποπαραλλαγή «έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και εν μέρει διαφεύγει από την προηγούμενη ανοσία που έχουμε, αλλά ευτυχώς όχι πολύ».

Σύμφωνα με την ίδια, ο οργανισμός των πολιτών έχει ανοσία από το επικαιροποιημένο εμβόλιο και τις προηγούμενες δόσεις. Όπως και αρκετοί ακόμα ειδικοί η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε την ανάγκη για εμβολιασμό σε όσους είναι άνω των 60 και σε όσα άτομα έχουν προβλήματα υγείας.

Τα κύρια συμπτώματα της υποπαραλλαγής  είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυικοί πόνοι και σπανιότερα απώλεια γεύσης και όσφρησης, ελαφρά γαστρεντερικά συμπτώματα και κόπωση. «Μπορεί επίσης μπορεί να εμφανιστεί και ένα άγχος και απώλεια ύπνου που δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε αυτό καθεαυτό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την έξαρση του covid είπε πως «έχουμε εδώ και τέσσερις εβδομάδες  σταδιακή αύξηση των νέων κρουσμάτων  και την τελευταία εβδομάδα έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση, με αντίστοιχη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία». Η καθηγήτρια χτύπησε το καμπανάκι λέγοντας πως περιμένουμε την κορύφωση της έξαρσης στα μέσα Ιανουαρίου γι’αυτό χρειάζεται προσοχή.

Καταλήγοντας μίλησε και για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας πως ο ΕΟΔΥ έχει κάνει απλή σύσταση για χρήση μάσκας ενώ προτρέπει να την φοράμε, παιδιά και ενήλικες, σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Δείτε τις δηλώσεις:

Δείτε επίσης:

Επιστροφή στην… covid εποχή: Άνοιγμα σχολείων με αντισηπτικά και αποστάσεις!

Μ. Παγώνη: «Η γρίπη Ά έχει φοβερή καταβολή, οι γονείς να προσέξουν την επιστροφή στα σχολεία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This