Κεφαλλονιά: 93χρονη ομογενής δώρισε στο νοσοκομείο υπερσύγχρονο μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο!

Μέσα στο 2023 προχώρησε σε μια σημαντική δωρεά και στο νοσοκομείο του Πύργου

Must Read

Το παράδειγμα της κυρίας Αθηνάς Παπαχρήστου, της 85χρονης αγρότισσας από το Μεσολόγγι, καθώς και του Παναγιώτη και της Σωτηρίας Αραμπατζή του ζευγαριού ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο, ακολούθησε η Ρουμπίνα Λιοσάτου, η οποία δώρισε έναν υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς.

Η 93χρονη γυναίκα με καταγωγή από το Αργοστόλι έφυγε για την Αυστραλία πριν από 65 χρόνια, όμως δεν ξέχασε ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα της. Και, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, «μου άρεσε πάντα να προσφέρω και εργάστηκα στο νοσοκομείο Αργοστολίου ως εθελόντρια».

«Διέθεσε ένα κομμάτι δικό της για να αποκτήσουμε τον μαστογράφο αυτόν, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία όλων των γυναικών. Επίσης, έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για να γίνονται τα εξιτήρια των ασθενών, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται, να μην απασχολείται το ΕΚΑΒ και με τα εξιτήρια», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Αργοστολίου, Δημήτρης Μαρτίνης.

Όμως, αυτή δεν είναι και η μοναδική δωρεά από μέρους της κυρίας Λιοσάτου, αφού μέσα στο 2023 αποφάσισε να «ανανεώσει» το νοσοκομείο του Πύργου, τόπο γέννησης του συζύγου της. «Άλλαξε η όψη του νοσοκομείου, αυτό το έκανα εις μνήμη του αντρός μου. Αγαπάμε την πατρίδα, την αγαπάμε πολύ. Μου άρεσε κάτι να κάνω για την πατρίδα μου», εξήγησε η ίδια.

«Στο νοσοκομείο του Πύργου δώρισε κρεβάτια για την βραχεία νοσηλεία, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα, προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα σύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για το ακτινολογικό τμήμα», τόνισε με τη σειρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την κίνησή της φαίνεται πως μιμούνται και άλλοι ομογενείς, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν στον τόπο τους.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This