Δημ. Σαρηγιάννης: «Στα τέλη του Γενάρη η κορύφωση του κορωνοϊού, με 7.500 κρούσματα»

Τι σχολίασε ο καθηγητής για την αύξηση στην χρήση κοκαΐνης

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι επιστήμονες με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, δεδομένου του ανοίγματος των σχολείων και της επιστροφής των μαθητών στα θρανία!

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο συγχρωτισμός των παιδιών αναμένεται να αυξήσει τα κρούσματα μέσα στον μήνα, για τον λόγο αυτό συστήνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς να ακολουθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Νομίζω ότι η κορύφωση θα είναι νωρίτερα, γύρω στις 23 – 24 του Γενάρη με περίπου 7.500 κρούσματα, 7.100 θα έλεγα εγώ, την ημέρα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και συνέχισε:

«Ο λόγος που βλέπουμε αυτήν τη διόρθωση που ανέφερα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ενημέρωση του κοινού, φορούν μάσκες, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει διασπορά και άλλαξε η συμπεριφορά. Θέλουμε να γλιτώσουμε τη διασπορά. Το να έρθει νωρίτερα σημαίνει ότι δε θα έχει μεγάλη διάρκεια ως κύμα. Αυτό μας διευκολύνει και σε ό,τι αφορά τις σοβαρές νοσήσεις και για τους θανάτους».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η αποκλιμάκωση φαίνεται να είναι λίγο αργή, λόγω της χειμερινής περιόδου, ωστόσο έκανε σαφές πως «θα πάμε σίγουρα σε αποκλιμάκωση και αυτό είναι το σημαντικό».

Αύξηση στην χρήση κοκαΐνης

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί και η ανάλυση των λυμάτων σχετικά με την χρήση ναρκωτικών και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.

«Το βλέπουμε εδώ και χρόνια. Το 2007, πάλι ο καθηγητής Θωμαΐδης είχε ανιχνεύσει κοκαΐνη στα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. (…) Πλέον είναι ενδιαφέρον ότι μπορούμε να κάνουμε και μια χωρική ανάλυση το πού βρίσκονται, δηλαδή μπορούμε να βοηθήσουμε και τις Αρχές έτσι», εξήγησε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας πως οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ναρκωτικού παρατηρούνται στα νότια προάστια της Αθήνας«Στα νότια προάστια υπάρχει μια μεγαλύτερη αύξηση και ειδικά μέσα στις γιορτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This