Ριφιφί σε αποθήκη στους Αμπελόκηπους – Συνιδρυτής της Χρυσής Αυγής ο ιδιοκτήτης

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ

Must Read

Mε την μέθοδο του ριφιφί άγνωστοι διέρρηξαν αποθήκη 72χρονου συλλέκτη σε κτίριο στην οδό Γ. Αθανασιάδη στους Αμπελόκηπους της Αθήνας! Αρκετά κοντά από τα μέχρι πρότινος γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή λίγο πριν τις 20.00 χθες το βράδυ. Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του εξώστη και στην συνέχεια μπήκαν στο ισόγειο γραφείο ιδιωτικής κλινικής. Άνοιξαν τρύπα στον τοίχο και εισήλθαν στην αποθήκη, όπου αφαίρεσαν συλλεκτικά αντικείμενα άγνωστης αξίας.

Η αποθήκη όπως γνωστοποιήθηκε ανήκει σε «εμβληματική» φυσιογνωμία του ακροδεξιού χώρου. Ο ιδιοκτήτης Α.Κ. είχε απασχολήσει για πρώτη φορά την επικαιρότητα στην διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και 1980 και φέρεται να υπήρξε συνιδρυτής της Χρυσής Αυγής. Με λίγα λόγια πρόκειται για ιδεολογικό πατέρα και συνοδοιπόρο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η χρυσή Αυγή εξάλλου ιδρύθηκε αργότερα, όταν ο Α.Κ. ήταν φυλακή.

Μέσα στην αποθήκη ωστόσο, ο Α.Κ. διατηρούσε παλαιές στολές, ακόμη και ναζιστικές και ξιφίδια μεγάλης αξίας, όπως εκτιμάται. Ο κάτοχος της αποθήκης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, καθώς είχε κατηγορηθεί για τοποθέτηση βόμβας σε κινηματογράφο, μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ποιος είναι ο Α.Κ.: Είχε βαλθεί να τρομοκρατήσει την νεοσύστατη δημοκρατία, τοποθετώντας βόμβες σε πλήθος αριστερών στόχων. Έκτοτε, το όνομά του έγινε συνώνυμο της τρομοκρατίας, ακροδεξιάς εμπνεύσεως. Σήμερα, στέκεται αλληλέγγυος στους αναρχικούς, κόντρα στους άλλοτε συντρόφους του της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία: Ο Α.Κ. δραστηριοποιήθηκε στα νεανικά του χρόνια στον χώρο της ελληνικής ακροδεξιάς, εντασσόμενος στο Κόμμα της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Τότε, συνέδραμε και τους Ιταλούς νεοφασίστες της οργάνωσης Ordine Nuovo (Νέα Τάξη).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This