«Την σκότωσαν την ώρα που κοιμόμουν, δεν το έκανα εγώ» – Ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας επιμένει για την αθωότητά του

Ο 39χρονος κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως είχε πάρει ένα «βαρύ υπνωτικό χάπι» και όταν ξύπνησε η σύντροφός του ήταν άφαντη

Must Read

Παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι ο 39χρονος είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 41χρονης εγκύου Γεωργίας Μουράτη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο ίδιος επιμένει πως δεν το έκανε εκείνος, υποστηρίζοντας πως την ώρα που συνέβη το φονικό, ο ίδιος… κοιμόταν βαθιά!

Ειδικότερα, ο 39χρονος, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΘ, φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι τη μοιραία νύχτα της Πρωτοχρονιάς είχε πάρει ένα «βαρύ υπνωτικό χάπι» για να κοιμηθεί και μόλις ξύπνησε, η 41χρονη δεν ήταν στο σπίτι. Αρνείται δε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονία της, ενώ, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, δηλώνει «οργισμένος» και «θυμωμένος» για αυτό που συνέβη, υποστηρίζοντας ότι ο 34χρονος φερόμενος ως συνεργός του τον στοχοποιεί και πως δε γνωρίζει για ποιον λόγο τον εμπλέκει στην υπόθεση.

Ισχυρίζεται, μάλιστα, πως ο φίλος του και συγκατηγορούμενός του δολοφόνησε τη Γεωργία μαζί με άγνωστο συνεργό του, και ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, γιατί κοιμόταν βαθιά. «Δεν έκανα τίποτα. Όλα έγιναν τη νύχτα ενώ κοιμόμουν», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς ο 39χρονος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Τετάρτη στον εισαγγελέα, μαζί με τον 34χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε κακοποιημένη το απόγευμα της Δευτέρας σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της. Ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, οι οποίοι κρατούνται ως δράστες της στυγερής δολοφονίας της, σύμφωνα με την αναγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν  κατηγορίες για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην Εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Αναμένεται δε να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

^

Εννέα μηνύσεις σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία

Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ενδοοικογενειακή βία, αλλά πάραυτα κυκλοφορούσε ανενόχλητος, με την αδελφή του να είναι εκείνη που είχε υποστεί τη βαναυσότητά του περισσότερο από κάθε άλλον, καθώς είχε υποβάλει σε βάρος του συνολικά εννέα μηνύσεις στο Τμήμα Ασφαλείας της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του υπάρχουν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις που ξεπερνούν τα πέντε έτη φυλάκισης, με τις κατηγορίες που τού έχουν αποδοθεί να αφορούν στα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοφορίας. Σύμφωνα με τις σε βάρος του καταγγελίες, φέρεται να προσέγγιζε την αδερφή του και να τής ζητούσε χρήματα με συνεχείς απειλές κατά της ζωής της, τόσο με χρήση όπλου, όσο και με πρόκληση σωματικών βλαβών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμα πέντε μηνύσεων. Μάλιστα, κατά της ίδιες πηγές, η αδερφή του αναγκάστηκε να μετακομίσει εκτός Θεσσαλονίκης, φοβούμενη για την σωματική της ακεραιότητα, κρατώντας μυστική από τον 39χρονο τη διεύθυνση της νέας κατοικίας της. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι, εκτός από εκείνες της αδερφής του, καταγγελίες σε βάρος του έχουν γίνει και από πρώην συντρόφους του.

^
Όσον αφορά στη δολοφονία της 41χρονης, η δικογραφία αναφέρει πως ο 39χρονος βρισκόταν με τη Γεωργία στις 10 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν η άτυχη γυναίκα έφυγε από την εργασία της και μετέβη μαζί του στο σπίτι του. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, η Γεωργία δέχτηκε επίθεση από τον 34χρονο συνεργό του συντρόφου της, ο οποίος είχε προσυνεννοηθεί με τον 39χρονο.

Αφού ο 34χρονος την ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού, στη συνέχεια ο σύντροφος της τής έδεσε τα χέρια με χειροπέδες και τη φίμωσε με ταινία συσκευασίας. Στη συνέχεια οι δυο τους την μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο, όπου τη μαχαίρωσαν ξανά και ξανά στο λαιμό. Ακολούθως, μετέφεραν στο διαμέρισμα μια βαλίτσα-μπαούλο, όπου την τοποθέτησαν και στη συνέχεια, τη μετέφεραν με αυτοκίνητο εκεί όπου την εγκατέλειψαν, σε δασώδη περιοχή στα Βασιλικά Θέρμης.

^

Οι τελευταίες στιγμές της 41χρονης

Νωρίτερα σήμερα, το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη, λίγη ώρα πριν ο 39χρονος σύντροφός της την σκοτώσει μέσα στο διαμέρισμά του μαζί με τον 34χρονο φίλο του, με τον οποίο είχαν σχεδιάσει να ληστέψουν στη συνέχεια το πατρικό της.

Στο βίντεο διακρίνεται η 41χρονη να περπατάει μαζί με τον σύντροφό της στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του δράστη. Στο ένα της χέρι η γυναίκα φαίνεται να κρατάει σακούλα με ψώνια ενώ με το άλλο κρατάει το χέρι του συντρόφου της και περπατάει αμέριμνη χωρίς να ξέρει ότι μια ώρα μετά ο ίδιος θα την σφάξει με μαχαίρι και θα μεταφέρει στο πτώμα της με μπαούλο σε ερημική τοποθεσία στη Χαλκιδική, παρέα με τον συνεργό του.

Σύμφωνα με το protothema το βίντεο έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Παράλληλα οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό από άλλες κάμερες της περιοχής, όπου ο 39χρονος διακρίνεται να κουβαλάει μαζί με τον 34χρονο το μπαούλο με το οποίο μετέφεραν το πτώμα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This