Χ. Γώγος: «Στην Ελλάδα 1-2 εκατομμύρια πολίτες έχουν προδιάθεση για επιπλοκές με αναπνευστικά νοσήματα»

«Τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει»

Must Read

Την πεποίθηση ότι η έξαρση του κορωνοϊού, της γρίπης και των λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για την εποχή, εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο λοιμωξιολόγος αρχικά έκανε λόγο για το κοκτέιλ των ιώσεων τονίζοντας ότι μετά τις γιορτές τα δεδομένα έχουν επιβαρυνθεί. «Είναι μια κατάσταση η οποία χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά και νοσηρότητα», εξήγησε και συμπλήρωσε:

«Xρειάζεται εγρήγορση, χρειάζονται κάποια μέτρα. Υπάρχει το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον ιό, ιδιαίτερα για αυτές τις δύσκολες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά υπάρχει και το εμβόλιο για τη γρίπη. Σύντομα θα υπάρχει εμβόλιο και για τον ιό για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό».

«Τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει»

Ο κ. Γώγος εξήγησε πως πλέον οδηγούμαστε σε μια ετήσια δόση για τον κορωνοϊό με επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα καλύπτει τα στελέχη που υπήρχαν τον προηγούμενο χρόνο. «Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα εμβόλια που έχουνε γίνει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να γίνουν, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στη χώρα μας είναι 1 – 2 εκατ. ο πληθυσμός που έχει προδιάθεση για σοβαρές εκβάσεις ενός λοιμωδών νοσημάτων», υπογράμμισε, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι στον τομέα του εμβολιασμού είμαστε πίσω και σήμερα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας θα υπάρχει μια τέτοια ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ερωτηθείς για την θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι ο καθένας πια γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια με τον κορωνοϊό. «Στα νοσοκομεία νομίζω ότι είναι αναγκαίο. Είναι αυτονόητο. Όλοι οι υγειονομικοί καταλαβαίνουμε ότι στο νοσοκομείο, με αυτή την διασπορά, είναι ακόμα πιο ευάλωτοι από αυτοί που κυκλοφορούν στην κοινότητα», είπε και κατέληξε:

«Η μάσκα θα πρέπει να υπάρχει παντού μέσα στα νοσοκομεία, από όλους, από τους γιατρούς, από τους συνοδούς, από τους διοικητικούς υπαλλήλους, από όλους στο χώρο του νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This