SOS από τον δήμαρχο Ζακύνθου για το διαλυμένο «Ναυάγιο»: «Πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα το κράτος να παρέμβουμε»

Ένα πασίγνωστο μνημείο κινδυνεύει να χαθεί

Must Read

Στις προσπάθειες που γίνονται από τον δήμο Ζακύνθου προκειμένου να σωθεί το πασίγνωστο πλοίο «Παναγιώτης» στην παραλία «Ναυάγιο» το οποίο κινδυνεύει να χαθεί πλήρως μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στασινόπουλος.

Η κακοκαιρία διέλυσε το πλοίο στο διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Το πλοίο το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν του νησιού «χτυπήθηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Το μισό σκαρί έχει βυθιστεί στην άμμο ενώ αρκετά μέρη του έχουν παρασυρθεί από τα κύματα! Ο κ. Στασινόπουλος και τοπικοί φορείς κατέθεσαν υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Μαρία Κόλλια ζητώντας να εκδοθεί υπουργική απόφαση για άμεση παραχώρηση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού της ευρύτερης περιοχής του Ναυαγίου στον Δήμου ώστε να προχωρήσουν οι ενέργειες για την διάσωση και αποκατάστασή του.

Δείτε βίντεο:




Μιλώντας στην ΕΡΤ ο νέος δήμαρχος ανέφερε:

«Από το 1980 που έγινε το ατύχημα με το καράβι και βρίσκεται εκεί… δεν έχει σκύψει κανένας επάνω σε αυτό το πρόβλημα για τη συντήρηση… Τώρα όμως ήρθε η ώρα εμείς εδώ στη Ζάκυνθο να διαχειριστούμε το συγκεκριμένο σημείο. Βλέπουμε όλοι πως το καράβι εξαφανίζεται… Είναι κρίμα ένα τόσο πολυφωτογραφημένο σημείο που έρχονται από όλο τον κόσμο, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα, να είναι στο έλεος του Θεού.

Οι επιστήμονες σήμερα αλλά και η τεχνολογία μπορεί να το επαναφέρει, να επαναφέρει την εικόνα αυτή την πολύ φωτογραφημένη, μπορεί να ξαναδημιουργήσει.

Πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα το κράτος να παρέμβουμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο για να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις. Αν μας δώσει τις άδειες και την ελευθερία να μπορέσουμε να κινηθούμε, εμείς αύριο το πρωί είμαστε έτοιμοι. Να τρέξουν οι διαδικασίες έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορεί πάλι και ο τουρίστας και ο επισκέπτης να έρθει να δει και να απολαύσει αυτή την πανέμορφη παραλία».

Δείτε τις δηλώσεις του:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This