Τρεις ελεύθεροι οπαδοί για το σοβαρό επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη

Με περιοριστικούς όρους

Must Read

Εξελίξεις υπήρξαν στην υπόθεση του πρόσφατου σοβαρού περιστατικού οπαδικής βίας στην Θεσσαλονίκη. Η απόφαση ωστόσο του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ελεύθεροι με τον όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους, αφέθηκαν τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα, που σημειώθηκε τον Οκτώβριο στην περιοχή της Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο επεισόδιο είχαν εμπλακεί οπαδοί του Άρη και του ΠΑΟΚ και μάλιστα τραυματίστηκαν στο κεφάλι, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτούν δύο υποστηρικτές του Δικεφάλου του Βορρά. Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν ήταν οι δύο τραυματίες, ενώ ο τρίτος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές και θεωρήθηκε κατηγορούμενος «για πλημμεληματικές πράξεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου», όπως αντίστοιχα οι συγκατηγορούμενοί του.

Ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται αποκλειστικά την δικογραφία, οι νεαροί αρνήθηκαν τις πράξεις, μιλώντας για επίθεση που δέχθηκαν όταν επέστρεφαν σπίτια τους, μετά την παρακολούθηση ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου στην Μίκρα (ποδόσφαιρο σάλας). Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους τρεις οπαδούς της ίδιας ομάδας (αφέθηκαν ελεύθεροι με τον ίδιο όρο) και εννέα οπαδούς της αντίπαλης, στους οποίους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού» (και επιπλέον ένας 16χρονος, για τον οποίο ωστόσο η δικογραφία διαχωρίστηκε, λόγω ανηλικότητας).

Οι εννέα κατηγορούμενοι -που διώκονται για κακούργημα- είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ύστερα από τις απολογίες τους. Ενάμιση μήνα αργότερα όμως το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτό το αίτημά τους, για «αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους» (όπως απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων της ομάδας τους).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This