Δολοφονία Ζαμπούνη: Από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ο ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης; – Γιατί το θύμα δεν είχε πλέον φρουρά

Ο 44χρονος είχε φτάσει να έχει τα περισσότερα ανοιχτά «μέτωπα» στον κόσμο της νύχτας

Must Read

Τους δράστες, αλλά και τον ηθικό αυτουργό της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο αναζητά πυρετωδώς η ΕΛ.ΑΣ., με τις αστυνομικές Αρχές να εστιάζουν στο χώρο του λαθρεμπορίου τσιγάρων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο 44χρονος είχε δημιουργήσει έναν ακόμη εχθρό, υπήκοο χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι «ψίθυροι» στα στέκια της νύχτας είναι έντονοι περί «ανυπακοής» του θύματος στις προειδοποιήσεις του ισχυρού αυτού προσώπου, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο Ζαμπούνης φέρεται να είχε «μπλεχτεί» στα πόδια του. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία, ωστόσο εξετάζεται πάρα πολύ σοβαρά από τους αστυνομικούς.

^
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά εξονυχιστικά και τις κινήσεις των δραστών τη νύχτα του «χτυπήματος», αναζητώντας πιθανά λάθη τους. Μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας και κλειστού κυκλώματος, οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να υπολογίσουν το ύψος και τη σωματοδομή των εκτελεστών, έτσι ώστε να «στενεύσει» ο κύκλος των υπόπτων. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Lexus που χρησιμοποίησαν και κατόπιν εγκατέλειψαν καμένο οι εκτελεστές, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί το περασμένο καλοκαίρι στο Μιλάνο.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σε έγγραφο με τίτλο «ΣΚΙΕΣ» που είχε συντάξει η Αστυνομία αναφέρονταν πρόσωπα που εμπλέκονταν στον «πόλεμο της νύχτας» και αποτελούσαν πιθανούς στόχους αντιπάλων τους. Το εν λόγω έγγραφό έχει οκτώ ονόματα, με πρώτο να είναι εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Μάλιστα, πριν από δυο περίπου χρόνια, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ξεκινήσει μια επιχείρηση η οποία περιλάμβανε  την επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες «φιλικές» ανακρίσεις, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος των «ανθρώπων της νύχτας». Μάλιστα, η εν λόγω επιχείρηση φαίνεται πως είχε φέρει αποτέλεσμα, καθώς για αρκετούς μήνες τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Ωστόσο, κάποια στιγμή σταμάτησε, καθώς, μεταξύ άλλων, είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους «νονούς της νύχτας».

^
Έρευνα σε κινητά και μάντρες αυτοκινήτων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η έρευνα θα ξεκινήσει από μάντρες αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς σε κάποιες από αυτές φέρνουν αυτοκίνητα από το εξωτερικό και, μάλιστα, αν κάποιο όχημα είναι κλεμμένο, δηλώνουν άγνοια περί αυτού.

Στο θωρακισμένο γραφείο του 44χρονου, μέσα στο «μοιραίο» βενζινάδικο, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν άλλα τρία κινητά του, τα οποία και στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήριο, μαζί με τα άλλα δύο που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως. Εκτιμάται ότι σε αυτές τις συσκευές υπάρχουν περισσότερες τηλεφωνικές επαφές.

^
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχουν πολλά πρόσωπα που ήθελαν το κακό του Βαγγέλη Ζαμπούνη, σε σημείο να τού στερήσουν τη ζωή. Ο 44χρονος είχε φτάσει να έχει τα περισσότερα ανοιχτά «μέτωπα» από κάθε άλλο άνθρωπο της νύχτας. Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πάνω από 90 σφαίρες από τους δύο εκτελεστές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες, στη συντριπτική τους πλειονότητα από Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου, το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή, για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

^
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., που κατά το παρελθόν είχαν παρακολουθήσει το θύμα, είχαν παρατηρήσει πως, όλως περιέργως, καθυστερούσε να βάλει μπρος το αυτοκίνητό του όταν έμπαινε μέσα, ενώ, επιπλέον, κατά τον τελευταίο χρόνο είχε σταματήσει να διαθέτει προσωπική φρουρά. Ο λόγος για αυτό, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, ήταν πως, μετά από έναν μεγάλο κύκλο αλληλοεξοντώσεων, συνήθιζε να λέει «ποιος να μου επιτεθεί;».

Πολύ σημαντικό για την υπόθεση θεωρείται και το γεγονός πως οι αστυνομικοί βρίσκουν ομοιότητες της επίθεσης αυτής με εκείνη που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2022 σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα. Τότε, οι αστυνομικοί είχαν κάποια στοιχεία για το ποιοι μπορεί να ήταν οι δράστες και είχαν την πληροφορία πως συμμετέχει ένας άλλος ποινικός, ο οποίος είχε δολοφονηθεί πριν από μερικούς μήνες στον Κορυδαλλό.

^

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This