ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΣεισμός στον Αργολικό Κόλπο: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές - Προληπτικά κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ν. Κυνουρίας

Σεισμός στον Αργολικό Κόλπο: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές – Προληπτικά κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ν. Κυνουρίας

Σκορδίλης: «Μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» - «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» κατά τον Λέκκα

Η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτη, έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 7:20 το πρωί, 16 χλμ. βορειοανατολικά του Λεωνιδίου στον Αργολικό Κόλπο.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους και μέχρι στιγμής, όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.

Καθησυχαστικός ήταν και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον πρωινό σεισμό:

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά ήταν μακριά από την στεριά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκκας.

Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την σεισμική δόνηση προχώρησαν σε περιπολίες για να εξετάσουν αν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα, χωρίς σύμφωνα με την Πυροσβεστική να έχει αναφερθεί κάποια ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ωστόσο δεν έχει υπάρξει αναφορά για κάποια ζημιά.

Σκορδίλης: «Μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό»

Στην ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης:

«Εκείνο που φαίνεται είναι ότι ο χώρος που έχει διεγερθεί δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι της τάξης των 5-6 χιλιομέτρων, κάτι που δικαιολογεί ένα σεισμό της τάξης του 5 μέγιστο, κάπου εκεί στο 4,5. Επομένως μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Έχουμε κάποιους μετασεισμούς, όπως επίσης είχαμε και κάποια προσεισμική δραστηριότητα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης