Συνελήφθη με όπλα, σφαίρες και λαθραία τσιγάρα!

Στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Must Read

Δεν πίστευαν στα μάτια τους! Οι αρχές αυνέλαβαν έναν 56χρονο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, καθώς είχε στην κατοχή του από όπλα και σφαίρες, μέχρι και λαθραία τσιγάρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του λιμενικού, που βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την ΕΛΑΣ: «Στην σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού προέβησαν, τις πρωινές ώρες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας” και του ν. 4678/2020 ¨Περί όπλων¨».

Ο άνδρας, όπως σημειώνεται από αναφορές: «Εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, να προβαίνει σε άγρα πελατών για την πώληση λαθραίων τσιγάρων, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν δύο μαύρες πλαστικές σακούλες, οι οποίες περιείχαν συνολικά δώδεκα πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τις οποίες είχε αποκρύψει σε παρακείμενο σημείο. Σε έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον χώρο των αποσκευών διακόσια ενενήντα δύο πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, είκοσι μία συσκευασίες λαθραίου καπνού μεικτού βάρους 50 γραμμαρίων έκαστην και μία πτυσσόμενη ράβδος χειρός».

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ακολούθησε νόμιμη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χαρακτηριστικά:

Τριακόσια ογδόντα πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών
-Ένα πιστόλι κρότου διαμ. 9 mm μετά επτά αβολιδωτών φυσιγγίων
-Ένα δίκαννο αεροβόλο διαμ. 9 mm
-Δύο γεμιστήρες για καραμπίνα εκ των οποίων η πρώτη χωρητικότητας τεσσάρων φυσιγγίων και η δεύτερη δέκα φυσιγγίων
-Μία γεμιστήρα για καραμπίνα των τεσσάρων φυσιγγίων διαμ. 12 cal.
-Μία κενή γεμιστήρα για πιστόλι κρότου χωρητικότητας δεκαοκτώ φυσιγγίων
-Μία ηλεκτρονική διόπτρα για καραμπίνα
-Εξήντα έξι φυσίγγια για καραμπίνα διαμ. 36 cal.
-Έξι φυσίγγια διαμ. 36 cal.
-Σαράντα φυσίγγια 12 cal.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε και διενεργεί την προανάκριση του συλληφθέντος, κατασχέθηκαν επίσης το κινητό τηλέφωνό του και το Ι.Χ.Ε. όχημά του ως μέσο διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων. Να τονιστεί, πως όλα τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα δεν έφεραν -όπως ορίζεται- την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης και πρόκειται να παραδοθούν άμεσα στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This