Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Τι θα γίνει με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Must Read

Ορισμένα σχολικά συγκροτήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 22/1, ενώ σε κάποια άλλα το κουδούνι θα χτυπήσει με μια ώρα καθυστέρηση εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και των χιονοπτώσεων.

Στην Κοζάνη, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, σήμερα Δευτέρα 22/1, θα είναι κλειστά σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) και Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του Δήμου Κοζάνης. Σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Εορδαίας, και Σέρβων. Στο δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στο δήμο Βοΐου στις 09:15. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη Φλώρινα, με απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Γιαννάκη, την Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο δήμο Αμυνταίου, με απόφαση του δημάρχου Ιωάννη Λιάση, την Δευτέρα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από αυτούς στις Δημοτικές Κοινότητες Λεχόβου και Βαρικού οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στο δήμο Νεστορίου οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο Δήμο Κιλκίς, δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δομές ειδικής εκπαίδευσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τον παγετό. Τα σχολικά μαθήματα θα γίνουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία, τηλεκπαίδευση, σε συνεργασία των Προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων με τους Διευθυντές των σχολείων. Από την απόφαση εξαιρούνται οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά. Στον δήμο Γρεβενών οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09:15, ενώ τα Εσπερινά σχολικά Λύκεια θα ολοκληρώσουν το ωράριό τους στις 20:00. Στον δήμο Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.

Στην Βέροια κλειστά θα παραμείνουν τα κάτωθι σχολεία:

  • Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων- Δάσκιου- Σφηκιάς
  • Νηπιαγωγείο Ριζωμάτων
  • Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ριζωμάτων
  • Δημοτικό Σχολείου Τριποτάμου-Ράχης 
  • Νηπιαγωγείο Τριποτάμου
  • κλειστός θα παραμείνει και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ριζωμάτων

Στις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας. Ειδικότερα, από τον δήμο Έδεσσας ανακοινώθηκε ότι σήμερα Δευτέρα 22/01/2024 λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών/τριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, κατόπιν επικοινωνίας του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού με τον δήμαρχο Έδεσσας, Ιωάννη Τσεπκεντζή, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τού δήμου να λειτουργήσουν στις 10 το πρωί. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This