Βροντερό «όχι» από την Ιερά Σύνοδο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία

H εκκλησία ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση

Must Read

Ομόφωνο «όχι» ακούστηκε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο που συνεδρίασε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ζητήματα που έχουν προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στην κοινωνία.

Η διοικούσα Εκκλησία, συνεδρίασε σήμερα με στόχο να διορθώσει τις αστοχίες και την χαλαρή στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποφεύγει να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου.

Η Ιερά Σύνοδος διαφώνησε με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων και την τεκνοθεσία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς, που θα ξεκαθαρίζει τη θέση της εκκλησίας.




Το κείμενο θα συνταχθεί από την τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο κεντρικός ομιλητής, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, σπουδαίος επιστήμονας και διεθνή καριέρα την οποία άφησε πίσω για να αφοσιωθεί στον Θεό, ξεκαθάρισε: «Κάθε παραβίαση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική. Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου» τόνισε στην εισήγησή του.




Εκτός από το κείμενο που θα διαβαστεί στους πιστούς, οι μητροπολίτες θα στείλουν επιστολή και στους βουλευτές, στην οποία θα διατυπώνονται οι ενστάσεις της εκκλησίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This