Κιλκίς: Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Η κα Σοφία Προκοπίδου πούλησε το διαμέρισμά της προκειμένου να προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα

Must Read

Κόντρα στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις απαρχαιωμένες υποδομές, την έλλειψη σε προσωπικό και σε οχήματα του ΕΚΑΒ, υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι πραγματοποιούν δωρεές με το υστέρημά τους.

Η τελευταία γενναιόδωρη προσφορά έγινε από μια συνταξιούχο δασκάλα στο Κιλκίς, τη Σοφία Προκοπίδου, η οποία μετά τον θάνατο του αδελφού της πούλησε το διαμέρισμά της και με τα χρήματα που πήρε πρόσφερε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ εξόπλισε και το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης.

Η κα Σοφία Προκοπίδου

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν τοπικά ενημερωτικά μέσα, η κυρία Προκοπίδου διέθεσε 20.000 ευρώ προκειμένου να φτιαχτεί και να εξοπλιστεί το ιατρείο του χωριού της, δώρισε 15.000 ευρώ για να ξαναγίνει η σκεπή της εκκλησίας του χωριού, πρόσφερε 250 κουβέρτες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ η αδελφή της παραχώρησε ένα τρακτέρ για την κοπή των χόρτων στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Για την ευγενική προσφορά της κυρίας Προκοπίου ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Κιλκίς διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν της. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Παπανικολάου, «η κυρία Προκοπίδου από τη Μεγάλη Βρύση πρόσφερε στη μνήμη των προσφύγων γονιών της και του αδελφού της, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Ακόμη, εξόπλισε το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης και ενίσχυσε οικονομικά ανθρώπους από τον τόπο της που είχαν ανάγκη».

«Κάνω ό,τι μπορώ»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επισήμανε στον χαιρετισμό του «τη σημασία των προτύπων, όπως η κυρία Προκοπίδου, για να κάνουμε βήματα μπροστά», ενώ τόνισε ότι «ο τόπος μας, η χώρα μας, έχει ανάγκη από πρότυπα με ήθος και αξίες, από ανθρώπους σαν την κυρία Σοφία, τη δασκάλα από τη Μ. Βρύση Κιλκίς. Δεν μπορούμε να προχωρούμε ως κοινωνία, όταν αγνοούμε τα πρότυπα που είναι δίπλα μας, την ώρα που έχουμε ανάγκη προτύπων».

Οπως δήλωσε η κυρία Προκοπίδου για τη γενναιόδωρη προσφορά της, «η πρώτη μου σκέψη ήταν να πουλήσω το διαμέρισμα και να μπορέσω να προσφέρω ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Ο αδερφός μου υπεραγαπούσε το Κιλκίς και θέλησα τον τόπο αυτό να βοηθήσω. Προσπαθώ ό,τι μπορώ να κάνω. Και από το υστέρημά του ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι. Αρκεί να θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας».

Σε κάθε περίπτωση η Σοφία Προκοπίδου, μαζί με την αδελφή της Ελισάβετ, όπως αποδεικνύουν από τις πράξεις τους, συνεχίζουν και στηρίζουν άτομα και οικογένειες που το έχουν ανάγκη από την πενιχρή σύνταξή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This