ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών

Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αφορά σε εξ αποστάσεως κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών

Must Read

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ για ανέργους ηλικίας 25-45 ετών. Πρόκειται για αιτήσεις παροχής συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ) και φορέων πιστοποίησης για τη νέα δράση απασχόλησης και κατάρτισης, που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ατόμων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και τη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας.

Δικαιούχοι του Προγράμματος Απασχόλησης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιφέρειες της Χώρας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης οικονομίας.

Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αφορά σε εξ αποστάσεως κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών (τουλάχιστον 60 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση), ενώ θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher).

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της κατάρτισης, αυτό θα ολοκληρωθεί μέσω των Μητρώων Παρόχων Κατάρτισης και Πιστοποίησης της ΔΥΠΑ. Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στα Μητρώα δεν θα υποβάλλουν εκ νέου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά -εκτός αν υπάρχουν ορισμένα που δεν είναι σε ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί. Ωστόσο, οι πάροχοι που δεν περιλαμβάνονται στα Μητρώα, υποβάλλουν κανονικά την αίτηση συμμετοχής με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This