Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Αιμιλία Γερουλάνου – Το συγκινητικό «αντίο» του γιου της Παύλου

Must Read

Θρήνο προκάλεσε η είδηση του χαμού της Αιμιλίας Γερουλάνου, της γυναίκας που ταυτίστηκε με την ιστορική διαδρομή του Μουσείου Μπενάκη και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιά.

Η αρχαιολόγος και πρώην πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, το βράδυ της Τρίτης, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος της και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αποχαιρέτησε τη μητέρα του με το τραγούδι «Τα θερινά σινεμά» της Βίκυς Μοσχολιού. «Αντίο μανούλα μου γλυκιά» έγραψε στην ανάρτησή του.

Η Αιμιλία Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν κόρη του Παύλου Καλλιγά και της Ειρήνης Μπενάκη. Από την πλευρά του πατέρα της, ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανηψιά του Μαρίνου Καλλιγά ενώ, από την πλευρά της μητέρας της, ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασεστην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης. Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Tο 2000 έγινε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του και το 2005 πρόεδρος αυτού, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2018. Είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη Αντώνη Τρίτση ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Ήταν παντρεμένη με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Η κόρη της Δέσποινα Γερουλάνου, πρόεδρος του οργανισμού «Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και διευθύντρια των εκθέσεων του Μουσείου Μπενάκη, έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2023, έχοντας δώσει μεγάλη μάχη με αυτοάνοσο νόσημα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This