Ο χρυσός και ο συνεργός: Οι «Ιντιάνα Τζόουνς», τα μυστικά του βάλτου και το πρόσωπο-κλειδί στη δολοφονία του Μπάμπη

Οι Αρχές προσπαθούν να συμπληρώσουν τα κομμάτια από το παζλ του φονικού

Must Read

Η ψυχρή δολοφονία που διέπραξε ο «ατάραχος» χασάπης τη μετέτρεψε σε δυσεπίλυτο γρίφο και σε ένα μυστήριο, τη λύση του οποίου αναζητούν οι ανακριτικές Αρχές που προβληματίζονται σοβαρά για τη συμμετοχή ή όχι τρίτου προσώπου στο ένοχο μυστικό. 

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες που μιλούν για κύκλωμα τοκογλυφίας στο οποίο είχε εμπλακεί ο χρεοκοπημένος κρεοπώλης και ο οποίος φέρεται ότι αναζητούσε τον «θρύλο» του χαμένου θησαυρού.

Τις θαμμένες χρυσές λίρες που φέρεται ότι έψαχνε μαζί με μια στενή και κλειστή παρέα άλλων δύο, το πολύ, φίλων του. Αυτό για τις Αρχές ήταν και το πιθανότερο «δόλωμα» που έριξε στον Μπάμπη για να τον ξεμοναχιάσει και να τον σκοτώσει. Του πήρε μπαμπέσικα τη ζωή με δραμιάρες σφαίρες που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι του αγριογούρουνου. Στο κορμί του καταμετρήθηκαν περίπου οκτώ πύλες εισόδου από το φονικό φυσίγγιο που περιέχει τα λεγόμενα «εννιάβολα» σε χοντρές μπίλιες.

Το ανατριχιαστικό είναι πως το πτώμα του 31χρονου έγινε βορά στα αγρίμια, αφού τα σημάδια στα πόδια του θύματος είναι τόσο έντονα, που φανερώνουν ίχνη μεγάλου ζώου – πιθανόν αγριογούρουνου.

Η παγίδα που του έστησαν

Γι’ αυτό και στον χασάπη ξέφυγε και είπε σε Αθίγγανο κρατούμενο στα κρατητήρια Μεσολογγίου: «Δεν πρόκειται να τον βρουν ποτέ». Ο χασάπης κίλερ έστησε την παγίδα και εκτέλεσε τον Μπάμπη πιθανότατα με την καραμπίνα του άτυχου 31χρονου, την οποία ο δράστης φρόντισε να πετάξει σε κάποιον βάλτο, όπως και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Μια τάπα που εντοπίστηκε στο σημείο προδίδει ότι το στυγερό έγκλημα έγινε στο ίδιο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, πολύ κοντά στο εξωκλήσι της Ευαγγελίστριας.

Το θύμα πυροβολήθηκε από πλάγια θέση στην ωμοπλάτη και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης ανέλαβε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών η αδελφή του Χριστίνα. Ομως οι αλλοιώσεις του άψυχου κορμιού είναι τέτοιες, που η εισαγγελέας Μεσολογγίου ζήτησε να γίνει τεστ DNA, όπως επίσης στο ίδιο τεστ να υποβληθεί και ο δράστης. Αυτό σημαίνει πως η κηδεία του 31χρονου δεν θα γίνει ούτε σήμερα.

Ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του θύματος Γιώργος Τσούκαλης αφήνει πολλές αιχμές και μιλά για πιθανούς συνεργούς: «Ο Μπάμπης παγιδεύτηκε για να πάει στο ραντεβού. Δεν είναι δυνατό να πήγαινε απλά για κυνήγι, ενώ πριν είχε λογοφέρει με τον δράστη για το χρέος των 17.000 ευρώ.

Υπήρξε σχέδιο που τον παρέσυρε να ψάξουν τάχα για κάποιον θησαυρό. Και το ζήτημα είναι αν αυτό το γνώριζαν ή συμμετείχαν και κάποια άλλα άτομα, φίλοι του δράστη. Στην πορεία θα αναδειχθούν κι άλλα χρήσιμα στοιχεία και τότε πολλοί θα εκπλαγούν» καταλήγει μιλώντας στην εφημερίδα μας ο ιδιωτικός αστυνομικός. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει κυρίως 36χρονος ποδοσφαιριστής, στον οποίο τηλεφώνησε το μοιραίο απόγευμα ο δράστης.

Ο επιθετικός σε ομάδα της Γ΄ Εθνικής προκάλεσε αίσθηση στην Αστυνομία, όπου έδωσε τετράωρη κατάθεση, γιατί όχι μόνο έσβησε τα τηλεφωνήματα του 53χρονου, αλλά έλεγε πως δεν θυμάται τι του είπε εκείνη τη μέρα. Μάλιστα, επέμενε πως ο ίδιος μέχρι τις 9 το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου βρισκόταν σε καφετέρια της πόλης με τη γυναίκα του και ένα φιλικό ζευγάρι. Οι Αρχές αναρωτιούνται επίσης αν ο 53χρονος εκείνο το βράδυ αναζητούσε χείρα βοηθείας για να δώσει ο ίδιος το «παρών» στην πόλη και στη συνέχεια να πάει με κάποιον φίλο του για να κρύψει το πτώμα!

Δανεικά κι αγύριστα

Ο Μπάμπης διατηρούσε τετράδιο με τα χρωστούμενα. Αλλες δύο φορές είχε δανείσει τον 53χρονο με ποσά λιγότερα των 5.000 ευρώ. Ο κρεοπώλης αυτά τα χρήματα του τα είχε επιστρέψει με έναν μικρό τόκο, όπως ήταν η συμφωνία, σε αντίθεση με τα 17.000 ευρώ που πήρε πριν από τα Χριστούγεννα για να εφοδιάσει το κατάστημά του με κρέατα.

Στα σβησμένα μηνύματα ο δράστης για να καθυστερήσει το θύμα του προέβαλε ως πρόσχημα ότι αδυνατούσε να του επιστρέψει τα δανεικά επειδή δήθεν του είχε βάλει υψηλό τόκο που έφτανε συνολικά τα 20.000 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαν στα λόγια, καθώς δύο μέρες μετά την εξαφάνισή του θα γυρνούσε πίσω στην Ιταλία όπου εργαζόταν ως φύλακας σε εταιρία φωτοβολταϊκών. Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες που φέρουν τον χασάπη στη συνέχεια να δάνειζε κρυφά απ’ αυτά τα χρήματα άλλον φίλο του στο Αγρίνιο, που έχει ζώα.

Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής, «κολλητός» του 53χρονου κρεοπώλη

Τραύματα στην πλάτη και στα πόδια

Το πτώμα του Μπάμπη εντοπίστηκε έξω από τον βάλτο, ενώ φέρει τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και στα πόδια. Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων, ανάμεσα σ’ αυτό και το τηλέφωνο του 36χρονου ποδοσφαιριστή. Τον άτυχο Μπάμπη εντόπισε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Εκο, ο οποίος έδωσε το πρώτο σήμα την Κυριακή μέσα στις καλαμιές.

Σημειώνεται ότι οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε στις καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς ο κρεοπώλης, το γεγονός ότι ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο από αυτό που αρχικά είχε περιγράψει, η αδυναμία του να περιγράψει τι ακριβώς έκανε τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη, καθώς και οι καταθέσεις από άτομα με τα οποία φέρεται ότι ήρθε σε επαφή φαίνεται ότι οδήγησαν στη σύλληψη του 53χρονου.
Δείγμα από τα νύχια του άψυχου σώματος θα ληφθεί κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης και θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει DNA του κρεοπώλη ή και άλλου ατόμου. Παράλληλα, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα ρούχα του θύματος, σε μια προσπάθεια οι αξιωματικοί να βρουν δείγμα DNA κι έτσι να ταυτοποιήσουν τον ή τους δράστες. Ο κρεοπώλης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Χαρακτηριστικό της έντασης και της αγωνίας που επικρατούσε στην οικογένεια και στους φίλους του Μπάμπη είναι οι άγριες αποδοκιμασίες στις οποίες προέβησαν τη στιγμή που ο κρεοπώλης έβγαινε από το δικαστικό μέγαρο μετά την απολογία του.

Χωρίς ίχνος έκφρασης! Σκληρό mind game!

Απαθής, ανέκφραστος, αλλά και «αμήχανος», ο χασάπης από τα δικαστήρια του Μεσολογγίου οδηγείται το απόγευμα της Δευτέρας στην κλούβα που θα τον μεταφέρει στις Φυλακές Λάρισας, αλλά τελικώς κρατείται προσωρινά και για λόγους αποτροπής βεντέτας στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπάκτου.

Ανέκφραστος ο χασάπης στην κλούβα μόλις έχει πληροφορηθεί την ανεύρεση του πτώματος του Μπάμπη

Είκοσι λεπτά πριν από την ώρα που η εισαγγελέας του απήγγειλε το βαρύ κατηγορητήριο είχε φτάσει στα αυτιά του αυτό που δεν ήθελε με τίποτα να ακούσει, ότι μόλις βρέθηκε το άψυχο κορμί του άτυχου Μπάμπη. Ούτε και τότε όμως λύγισε, παρά μονάχα κατέβασε για λίγο τα μάτια του στο πάτωμα και, ανασηκώνοντας τους ώμους του, συνέχισε να παριστάνει τον «ανήξερο, ρίχνοντας τάχα την ευθύνη στον άγνωστο αλλά ανύπαρκτο φίλο που του είπε, υποτίθεται, ο Μπάμπης πως θα συναντούσε εκείνο το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν τον άφησε στα ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ακόμα και όταν αστυνομικός φέρεται ότι τον σκούντησε και του είπε «Μίλα, γουρούνι», ο δράστης του στυγερού εγκλήματος τον κοιτούσε δήθεν με μια απορία που τσάκιζε νεύρα… Τις επόμενες ημέρες πάντως εξετάζεται πολύ σοβαρά η περίπτωση να μεταχθεί ο δράστης στο Μεσολόγγι όχι μόνο για συμπληρωματική εξέταση, αλλά και για να γίνει η αναπαράσταση στον τόπο όπου μαρτύρησε ο Μπάμπης. Και αυτό σε μια προσπάθεια να μεταπειστεί ο 53χρονος και να ομολογήσει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες διέπραξε τον φόνο, αλλά κυρίως αν και ποιος τον βοήθησε να συμπαρασύρει το θύμα του στο μοιραίο ραντεβού.

Πεποίθηση των διωκτικών Αρχών είναι ότι ο χασάπης δεν έδρασε μόνος του ή τουλάχιστον πως εκμυστηρεύτηκε σε κοινό φίλο ότι σκεφτόταν να σχεδιάσει την εξαφάνιση ή ακόμη και ότι έκανε τον φόνο, και αυτό σε μια ύστατη προσπάθεια να κατασκευάσει ένα καλύτερο άλλοθι για τις κρίσιμες ώρες. Αυτό το επιχείρησε και κατά μόνας, όταν στις 21.31, και αφού είχε σκοτώσει τον Μπάμπη, πήγε στο ύψος του νοσοκομείου και αγόρασε από ψιλικατζίδικο ένα χαρτί κουζίνας, βιαστικός και νευρικός, όπως τον κατέγραφε η ορατή κάμερα του ταμείου ακριβώς πάνω απ’ το κεφάλι του, εικόνα που ανέδειξε η «Espesso».

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This