Σοκ με την αύξηση της τιμής της φέτας: Ξεπέρασε τα 18 ευρώ το κιλό!

Πού θα φτάσει τις επόμενες ημέρες

Must Read

Στα ύψη η τιμή του αγαπημένου προϊόντος των Ελλήνων, τη φέτα, η οποία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που αναφέρουν ότι ακόμα και στο εξωτερικό μπορεί κάποιος να την βρει φθηνότερα από την Ελλάδα!

Μετά το ελαιόλαδο, και η φέτα θεωρείται πλέον για τα ελληνικά νοικοκυριά είδος πολυτελείας. Το αγαπημένο τυρί μικρών και μεγάλων «σαρώνει» με την τιμή του τα πάντα στο πέρασμά του. Η φέτα πωλούνταν 6 και 7 ευρώ το κιλό και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ, παρά το ότι το προϊόν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μόνιμης μείωσης τιμής κατά 5%, φτάνοντας πλέον στα 18 ευρώ το κιλό!

«Ακριβή» μου φέτα!

Βαρελίσια: έως 14€/κιλό

Συσκευασμένη: έως 18€/κιλό

Αύξηση: +120% την τελευταία διετία

Τιμή παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος

2024: 1,50-1,55€/κιλό

2023: 1,75-1,80€/κιλό

Μεταβολή: -17%

Παραγωγή και εξαγωγή φέτας

Εγχώρια παραγωγή: 135.000 τόνοι

Εξαγωγές: 88.000 τόνοι

Αξία εξαγωγών: 600 εκατ. ευρώ

Η ελληνική φέτα στις διεθνείς αγορές

Λιανική τιμή: 12,5-19€/ κιλό

Όγκος πωλήσεων: -5%

«Η τιμή της φέτας με κέρδος και στη βιομηχανία και τη μεταποίηση, αλλά και στα σούπερ μάρκετ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση στο ράφι να ξεπερνά τα 10-10,5 ευρώ το κιλό. Διαφορετικά ό,τι είναι πάνω από αυτή την τιμή είναι καθαρά κερδοσκοπία», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Παναγιώτης Πεβερέτος. Συμπληρώνει δε ότι η τιμή στον παραγωγό έχει μειωθεί, ενώ η λιανική όλο και αυξάνεται. «Πρέπει να μειωθεί άμεσα στο κέρδος που έχουν και οι βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ, που βάζουν καπέλο ακόμα και πάνω από 30%», επισημαίνει. Σημειώνεται ότι οι βιομηχανίες αγοράζουν από τους παραγωγούς το αιγοπρόβειο γάλα, από το οποίο παρασκευάζεται η φέτα, στα 1,50-1,55 ευρώ το κιλό, όταν μέχρι πριν από λίγους μήνες η συμφωνημένη τιμή ήταν στα 1,75-1,80 ευρώ το κιλό. 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This