Άγιος Παντελεήμονας: Η ΕΛ.ΑΣ. «αγγίζει» τον «δράκο των ασανσέρ» – «Άρχισε να με ακουμπάει παντού στο σώμα» εξομολογείται θύμα του

Η 14χρονη που τού ξέφυγε φέρεται να τον αναγνώρισε

Must Read

Στα ίχνη του «δράκου των ασανσέρ» βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες η 14χρονη που δέχτηκε επίθεση από τον επίδοξο βιαστή μέσα στην πολυκατοικία της στον Άγιο Παντελεήμονα τη Δευτέρα 22/1, ενδέχεται να τον αναγνώρισε, βοηθώντας τους αστυνομικούς στο να τον ταυτοποιήσουν.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται πιθανότατα για αλλοδαπό, ηλικίας 25-30 ετών και ύψους 1,65-1,75μ., με κανονικό σωματότυπο, ο οποίος μιλάει αγγλικά και «σπαστά» ελληνικά. Ο άνδρας, για τον εντοπισμό του οποίου η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, πλησίασε την 14χρονη το μεσημέρι της Δευτέρας στην είσοδο της πολυκατοικίας της, την ακολούθησε και μπήκε μαζί της στο ασανσέρ. Κατόπιν της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά η ανήλικη έβαλε τις φωνές και κατάφερε να του ξεφύγει, βγαίνοντας από το ασανσέρ και τρέχοντας προς το σπίτι της. Ο ίδιος, ωστόσο, πρόλαβε και «εξαφανίστηκε», προτού τον εντοπίσουν ο πατέρας και οι γείτονες του κοριτσιού, που άκουσαν τις κραυγές του.

Tην επόμενη ημέρα, εμφανίστηκε ακόμη ένα κορίτσι που ανέφερε ότι το απόγευμα της Κυριακής 21/1, την ώρα που πήγαινε στο σπίτι της, στον Άγιο Παντελεήμονα, ο ύποπτος μπήκε μαζί της στο ασανσέρ, και, αφού την απείλησε ότι θα της κάνει κακό, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η 14χρονη περιέγραψε στο Mega όσα συνέβησαν μέσα στην πολυκατοικία της την περασμένη Δευτέρα, οπότε και δέχτηκε την επίθεση του νεαρού άνδρα που προσποιήθηκε ότι έχει όπλο. «Πήγα στο ασανσέρ και τότε ένας άνδρας ήρθε στο ασανσέρ και με ρωτάει. Είπε κάποιο όνομα κι αν ξέρω το σπίτι του, εγώ είπα όχι. Κι όταν πήγα να ανοίξω την πόρτα, αυτός μου κράτησε το χέρι και με τράβηξε πίσω και πάτησε όλα τα νούμερα και συνέχισε να με ακουμπάει στο σώμα. Εγώ άρχισα να τσιρίζω κι αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα μου για να μην φωνάζω», είπε η ανήλικη.

Ο πατέρας της μίλησε στο STAR, περιγράφοντας τα όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν στην κόρη του. «Εγώ ήμουν στο σπίτι μου εκείνη την ώρα και άκουσα τη φωνή της κόρης μου. Κατεβαίνω κάτω και αυτός είχε φύγει ήδη. Ήταν κίτρινη σαν το λεμόνι. Λογικό, μικρό κορίτσι είναι. Τρόμαξε πάρα πολύ», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 17:20, όταν πήγε να αγοράσει ένα σαμπουάν.

«Την ώρα που πήγε, γύρισε στο σπίτι, μπήκε μέσα στην πολυκατοικία και μάλλον αυτός την ακολούθησε και μπήκε και αυτός από πίσω. Η κόρη μου μπήκε στο ασανσέρ, μπήκε κι αυτός και τη ρώτησε σε ποιον όροφο μένει, με την κόρη μου να μην του απαντάει. Άρχισε να της μιλάει αγγλικά, αλλά η κόρη μου δεν απαντούσε και την ώρα που έσβηνε το φως, έβαλε το χέρι του στο στόμα και στο σβέρκο της, για να τη βγάλει έξω. Η κόρη μου κατάφερε να του βγάλει τα χέρια και κατάφερε να φωνάξει», συνέχισε ο πατέρας της ανήλικης.

«Άκουσα τη φωνή του παιδιού και κατέβηκα τη σκάλα για να προλάβω να τον πιάσω. Προσπάθησα να τον πιάσω, αλλά έπεσα από τη σκάλα. Ήταν γύρω στα 37 με 38 ετών, στο 1,68μ. ύψος και δεν ήταν πολύ αδύνατος, ενώ δεν τον είχε δει στην περιοχή καθώς είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Είχε, μάλιστα, και μία γρατσουνιά στη μύτη, ενώ η κόρη μου πηγαίνει στο σχολείο με συνοδεία», κατέληξε.

Ένοικος της πολυκατοικίας, όπου δέχτηκε επίθεση το ένα από τα δύο κορίτσια, ανέφερε στο protothema.gr πως η μητέρα του θύματος αναζήτησε υλικό από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της, ενώ της ανέφερε πως ο δράστης φάνηκε γνώριμος στην κόρη της. «Ήρθε η μητέρα της κοπέλας, χτύπησε το κουδούνι και μου είπε “συγγνώμη για την ενόχληση”. Ήταν πολύ ταραγμένη η γυναίκα. Μου είπε ότι έχει ένα κοριτσάκι 13 ετών. Με ρώτησε αν η κάμερα που έχω στο μπαλκόνι βλέπει την είσοδό της. Της είπα “όχι δυστυχώς” και έβαλα την κάμερα για το πάρκινγκ, γιατί έχω αμάξι. Μετά, με ρώτησε αν ακούσαμε τη φασαρία. Εμείς ήμασταν στο σαλόνι, αλλά μετά άκουσα που τρέχανε στις σκάλες. Η μητέρα μου είπε “εμείς τρέχαμε, χτύπησε και ο άντρας μου που έτρεξε για να τον πιάσει”. Απ’ ότι μου είπε, το κορίτσι πήγε στο περίπτερο και όταν μπήκε στο ασανσέρ, ο άλλος πήγε να την πιάσει. Φατσικά, μου λέει, μπορεί να τον ξέρει, αλλά δεν κατάλαβε καλά εκείνη την ώρα. Εγώ δεν άκουσα κάτι, μόνο όταν μου χτύπησαν την πόρτα και όταν έτρεχαν οι άλλοι στις σκάλες. Το κοριτσάκι ήταν πολύ τρομαγμένο», είπε σχετικά.

Μετά τις απανωτές επιθέσεις του «δράκου των ασανσέρ» στα δύο ανήλικα κορίτσια, οι  οποίες σημειώθηκαν σε πολυκατοικία επί της οδού Ταρσού η πρώτη και σε πολυκατοικία επί της οδού Προύσης η δεύτερη, οι αστυνομικοί τούς έδειξαν φωτογραφίες με υπόπτους σεσημασμένους, ενώ ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τις περιγραφές των δύο κοριτσιών. Στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, εξάλλου, υπάρχουν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην περιοχή, που έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This