Ο Μητσοτάκης άνοιξε τον δρόμο για τον εξοπλισμό της Τουρκίας!

Must Read

Από την πρώτη στιγμή είχαμε αποκαλύψει ότι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της Τουρκίας, συνιστά τον ορισμό της εθνικής μειοδοσίας.

Ειδικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Νέα Υόρκη και την πρωτοφανή ενέργεια να συναντηθεί με τον Ερντογάν μέσα στο τουρκικό σπίτι – άντρο διαφθοράς και εκμαυλισμού πολιτικών – γράψαμε ευθέως ότι η συγκεκριμένη ενέργεια προδίδει όλους όσους αγωνιζόντουσαν για να μην αποκτήσει η Τουρκία αμερικανικά αεροσκάφη κι άλλο οπλικά συστήματα.

Δεν είναι δυνατόν την στιγμή που ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, το ελληνικό λόμπυ, το αρμενικό λόμπι, το ινδικό λόμπι και το ισραηλινό λόμπι, δίνουν τιτάνια μάχη για να μην εξοπλιστεί η Τουρκία με βασικό επιχείρημα ότι απειλεί την Ελλάδα, να βγαίνει ένας Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη μάλιστα, και να διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία δεν απειλεί την Ελλάδα!

Ακολούθησε – τι σύμπτωση αλήθεια – ο διωγμός του φιλέλληνα γερουσιαστή Μενέντεζ, η παραίτησή του από την προεδρία της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και ο θρίαμβος της Τουρκίας όχι μόνο επί της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Γκρέγκορι Μικς για την έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, τεκμηριώνει όσα γράφαμε.

Ο αντιπρόεδρος επαναλαμβάνει τα λόγια του Μητσοτάκη, για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, γεγονός που φυσικά δεν υφίσταται, για να δικαιολογήσει την πώληση των αμερικανικών οπλικών συστημάτων και αεροσκαφών στην βάρβαρη Τουρκία!

Διαβάστε την δήλωση του Γκρέγκορι Μίκς:

“Χαιρετίζω την υπογραφή των πρωτοκόλλων από τον πρόεδρο Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτά είναι ευπρόσδεκτα, αν και καθυστερημένα, νέα για τη Συμμαχία και τη διμερή σχέση. Η Σουηδία, με τον προηγμένο στρατό και τις τεχνολογίες της, θα είναι πάροχος ασφάλειας από την πρώτη μέρα της ένταξής της. Παρά την παράνομη, βάναυση επίθεση της Ρωσίας, η συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Ελπίζω η Ουγγαρία να εγκρίνει επιτέλους την ένταξη της Σουηδίας.

Επίσης, με ενθαρρύνουν τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και αλλού με τους γείτονές της και να ενισχύσει τον έλεγχο κατά των παράνομων ροών ρωσικών κεφαλαίων. Αυτά τα βήματα που έγιναν, οδήγησαν στην απόφασή μου να εγκρίνω τη σημαντική εκκρεμή πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Προσδοκώ περαιτέρω βήματα για την αποκλιμάκωση στη βορειοανατολική Συρία, και ενέργειες ως εποικοδομητικού εταίρου σε όλη τη Μέση Ανατολή. Δεσμεύομαι για μια ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας και συντονισμό με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και άλλους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This