Σε πανικό το Μαξίμου: Οι αγρότες ετοιμάζονται να «κόψουν» τη χώρα στα δύο!

Σήμερα το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα. Ενισχύονται τα μπλόκα. «Αγκάθι» οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις

Must Read

«Τρέχει και δεν φτάνει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα των αγροτών, καθώς οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα και με έντονες διαμαρτυρίες στη μεγάλη έκθεση της Agrotica στη Θεσσαλονίκη

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το κλίμα είναι βαρύ, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν καταρχάς παρεμβάσεις για χαμηλότερο κόστος παραγωγής και τροποποίηση της Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική), η οποία φέτος προβλέπει μείωση κατά 20% της ενιαίας, βασικής ενίσχυσης τους. Στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας έφτασαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα, έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν στη Λάρισα μέχρι σήμερα το μεσημέρι όπου και θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο, ενώ έως αύριο, Τρίτη 30/1, αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει είτε τον πρωθυπουργό, είτε τον αρμόδιο υπουργό.

 

Οι κινητοποιήσεις εκδηλώνονται με πορεία τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, με τον πρώτο αποκλεισμό δρόμου στα Νέα Μουδανιά, αλλά και με συλλαλητήρια, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ενταθούν οι συζητήσεις εκπροσώπων των αγροτών με την κυβέρνηση από την οποία ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους, ενόψει και της Agrotica στην οποία έχει δοθεί το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών. Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι «η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή» και τόνισαν ότι «δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα». 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έχει τονίσει ότι το σύνολο των αποζημιώσεων που θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 260 εκατομμύρια και έχουν ήδη καταβληθεί προκαταβολές 150 εκατομμυρίων, υποστήριξε ότι η «καταβολή των αποζημιώσεων συνολικά στους πληγέντες- όχι μόνο στους αγρότες- των πλημμυρών και συνολικά των φυσικών καταστροφών του περασμένου καλοκαιριού και η ταχύτητα που εδόθη είναι πρωτοφανής γιατί ήταν πρωτοφανής και η ένταση». Ωστόσο, διαβεβαίωσε και από την δική του πλευρά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξετάσει περαιτέρω τα αιτήματα των αγροτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε μια σειρά από παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας».

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This