Εύβοια και Βοιωτία παραμένουν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Avgi» – Το ‘στρωσε και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου

Must Read

Βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε περιοχές της Αττικής είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Avgi» της νέας κακοκαιρίας-εξπρές που θα βρίσκεται σε εξέλιξη τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τετάρτη, τελευταία ημέρα του Γενάρη.

Για τους δήμους όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες, το στοίχημα ήταν να κρατηθούν ανοικτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, καθώς τα Βίλια, η Πεντέλη, η Πάρνηθα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία «ντύθηκαν» στα λευκά. Η κακοκαιρία «Avgi», ωστόσο, πέρασε από την Αττική χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από το τσουχτερό κρύο και κάποιες μικρές δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου συνεχίζει να χιονίζει κατά διαστήματα, με το τοπίο στη λίμνη Μπελέτσι να είναι μαγευτικό, συνεχής είναι η παρουσία εκχιονιστικών μηχανημάτων από τον Δήμο Ωρωπού και την Πολιτική Προστασία, τα οποία και έχουν καταφέρει να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Όσον αφορά στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω, στη λεωφόρο Φυλής, από την Ιερά μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στην περιφερειακή Πεντέλης – Νέας Μάκρης.

 

Στην παλιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θήβας παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να είναι υποχρεωτική εκεί για τα ΙΧ, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για τα βαρέα οχήματα και στην Εθνική Οδό από τον κόμβο Καλυφτάκη και πάνω. Λόγω, εξάλλου, των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη σε ισχύ είναι και απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

30 πόντοι χιόνι στα Βίλια – Στα «λευκά» και η Σέτα στην Ερέτρια

Στα Βίλια χιονίζει συνεχώς από χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει φτάσει στους 30 πόντους και το κρύο να είναι τσουχτερό. Ωστόσο, κυκλοφοριακά προβλήματα ή προβλήματα ηλεκτροδότησης δεν υπάρχουν στην περιοχή, με τη διέλευση των οχημάτων να γίνεται κανονικά, χάρη και στα εκχιονιστικά μηχανήματα που επιχειρούν συνεχώς. Μετά τη Μάνδρα, πάντως, η διέλευση των ΙΧ απαγορεύεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες.

Όσον αφορά στην Εύβοια, η Σέτα, στα 850 μέτρα υψόμετρο, είναι η περιοχή που έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού το τελευταίο 24ωρο, με τους δρόμους, ωστόσο, να παραμένουν ανοιχτοί, καθώς σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου υπάρχουν μηχανήματα έργου που επιχειρούν ακατάπαυστα.
Υπενθυμίζουμε πως τα σχολεία σε Μαντούδι, Λίμνη Ευβοίας και Ερέτρια παρέμειναν κλειστά σήμερα Τρίτη.

Η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες

Με βάση την τελευταία πρόγνωση του Meteo, έως το βράδυ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια, ωστόσο, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από αύριο το πρωί θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν σήμερα τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ, ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο αύριο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Αύριο Τετάρτη, στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματά τους. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά με τοπικές βροχές, οι οποίες στις Σποράδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και στις Σποράδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι..

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Χαλκιδική και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη και το Θερμαικό τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα βόρεια, όπου όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 

Στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

Στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This