«Άσπρισε» η μισή Ελλάδα: Το χιόνι «κάλυψε» τα Βίλια – Στα «λευκά» και η Εύβοια

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αύριο, τις πρώτες πρωινές ώρες σε Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Αττική και Κυκλάδες

Must Read

Η κακοκαιρία «Αυγή» συνεχίζει την επέλασή της με πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα να έχουν «ντυθεί στα λευκά». Μάλιστα, πριν από λίγο η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Το καιρικό σκηνικό «φτιάχνει» και τα χιόνια… φεύγουν από αργά τη νύχτα…

Ωστόσο, προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα κακοκαιρία εξπρές, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις άνεμους. Η κακοκαιρία πλήττει και την Αττική, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις 

α) Ανατολική Στερεά: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως της Βοιωτίας, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες

β) Εύβοια: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν

γ) Αττική: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με εξασθένηση από τη νύχτα

δ) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο

Οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) θα εξασθενήσουν

ε) Κρήτη: Σήμερα Τρίτη (30-01-24) κατά τόπους έντονες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Τετάρτης (31-01-24)

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Σήμερα Τρίτη (30-01-24) στο βόρειο, το κεντρικό και βαθμιαία το νότιο Αιγαίο

β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

 

 

 

Στην Πάρνηθα το θερμόμετρο αγγίζει τον ένα βαθμό Κελσίου. Κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθος και από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων, ενώ αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Από το βράδυ επιχειρούν συνεχώς τα οχήματα της περιφέρειας ώστε να εκχιονιστούν οι δρόμοι και να υπάρχει απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων, ενώ πριν από λίγη ώρα την εμφάνισή του έκανε και ο στρατός με οχήματα, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να συνδράμουν στο έργο της απελευθέρωσης των δρόμων από το χιόνι.

 

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι και το 30ο για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων και επί της λεωφόρου Φυλής, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια. Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας επί της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη μέχρι και το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

 

 

 

Δεν έχουν τέλος οι πυκνές χιονοπτώσεις στα Βίλια. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα, ενώ από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού περνάνε συνεχώς ειδικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπήρξε κάποια κλήση στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, ούτε προέκυψε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη που καθιστούσε αναγκαία την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Η μόνη αναφορά που υπήρξε είναι για έναν νεφροπαθή ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε νοσοκομείο προκειμένου να κάνει την αιμοκάθαρση του.

 

 

Αρκετά έντονη χιονόπτωση και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Συνεχώς περνάει πυροσβεστική αλλά και εκχιονιστικά μηχανήματα για να διευκολύνουν την κατάσταση. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται το καιρικό φαινόμενο στην Εύβοια. Όλο το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ενώ στη μάχη για να κρατήσουν ανοιχτές τις περιοχές έχουν ριχτεί 35 μηχανήματα έργου. Σε ό,τι αφορά τη Στενή το χιόνι που δεν ξεπερνά τους 5 πόντους, ουσιαστικά είναι αυτό που έπεσε από εχθές το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί. Ιδιαίτερα προβλήματα στα γύρω χωριά δεν υπάρχουν. Στη Σέτα υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού μέχρι αυτή την ώρα και φτάνει περίπου τους 50 πόντους.

 

 

 

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας προχώρησε η Τροχαία. Ήδη από τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας είναι σε ισχύ το μέτρο για υποχρεωτική κατοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και χιονοκουβερτών σε όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής. Σε ισχύ βρίσκεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος, στην περιοχή της Πεντέλης, ενώ κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Παράλληλα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Π.E.O. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής. Σε ισχύ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού από τα όρια των νομών Πιερίας-Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα στον Κόμβο Καλυφτάκη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This