Στις επάλξεις οι αγρότες παρά τις εξαγγελίες: Δυναμώνουν τα μπλόκα και οδεύουν ολοταχώς προς… Agrotica!

Τα τρακτέρ ετοιμάζουν «απόβαση» στη συμπρωτεύουσα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκλιμακώσει την ένταση τάζοντας ακόμα και επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο

Must Read

Αμετακίνητοι εμφανίζονται οι αγρότες, ενώ είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους αυτά για τα οποία αγωνίζονται. Παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον τους, εξαγγέλλοντας γενικώς και αορίστως χρήματα και παροχές, εκεί «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους. 

Οι αγρότες ξεκινούν αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού στη Θεσσαλία. Σήμερα οι αγρότες θα βρεθούν στην Καρδίτσα, αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ του. Παράλληλα, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Εθνική Οδός ταυτόχρονα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό. Συλλαλητήριο από τους Θεσσαλούς αγρότες έχει προγραμματιστεί και το μεσημέρι του Σαββάτου στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Τρακτέρ από τις Σέρρες θα κάνουν την εμφάνιση τους νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης. Οι Σερραίοι αγρότες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από την πόλη των Σερρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη 13:00 στην Agrotica και όπως αποφάσισαν θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία θα κάνουν σήμερα και οι αγρότες του βορείου Έβρου. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 10:00 το πρωί στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα μπουν στην πόλη και θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι σήμερα θα συγκεντρωθούν στο κτίριο της Περιφέρειας περνώντας με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

 

 

Δήθεν αποζημίωση έως και 10.000 ευρώ στους πληγέντες αγρότες  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η αποζημίωση για τους αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel θα φτάσει έως και 10.000 ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι θα γίνουν και παρεμβάσεις σε υποδομές στη Θεσσαλία που θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ. Από την επομένη εβδομάδα θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση αναθεωρημένη ή νέα μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr και θα ακολουθήσει διαδικασία διασταυρώσεων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This