Φόβοι για νέο χτύπημα στο Υπουργείο Εργασίας – Που εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο άτομα «έπιασαν» οι κάμερες ασφαλείας κτηρίων της περιοχής

Must Read

Δύο άτομα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να αφήνουν το σακίδιο που περιείχε τον ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στη 01:29 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, προκαλώντας, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές στα γύρω κτήρια.

Ωστόσο, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει στα χέρια των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής κάποια προκήρυξη από την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης, εγείρονται φόβοι στις Αρχές για πιθανότητα νέου «χτυπήματος».

Με την πολύτιμη βοήθεια του άφθονου υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, καθώς το «χτύπημα» συνέβη στην «καρδιά» της Αθήνας, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την έρευνα της αναζήτησης των δραστών, ελπίζουν να τους ταυτοποιήσουν, θεωρώντας πως οι δράστες ενδέχεται να έχουν στρατολογηθεί από άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τρομοκρατική δράση. Παράλληλα, αναζητούν «γιάφκα» στην Αθήνα, ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία των δραστών με ποινικούς για τον οπλισμό τους. Για την ώρα, πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στο «χτύπημα» με εκρηκτικό μηχανισμό πριν από 47 ημέρες, κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή.

Θυμίζουμε πως πριν από την έκρηξη έγιναν δύο τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» από αγνώστους, οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο σημείο, με το «περίεργο» της υπόθεσης να είναι το γεγονός πως ενώ στο πρώτο τηλεφώνημα είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο Υπουργείο Εργασίας, στο δεύτερο «διόρθωσαν», λέγοντας πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο. Σημειώνεται πως το εν λόγω υποκατάστημα αυτήν την εποχή είναι κλειστό, καθώς στο κτήριο γίνεται ανακαίνιση.

Αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, πάντως, οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις τελευταίες ώρες, με άμεσες ενέργειες και συντονισμό, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σημαντικές υλικές ζημιές τις οποίες υπέστη το κτίριο από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση».

Χρυσοχοΐδης: Σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης

Για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν παιδιά που διασκέδαζαν, μίλησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα» ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας ότι οι δράστες ήταν θρασείς και επικίνδυνοι, καθώς έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών και πρόσθεσε πως «τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό που γίνεται κάθε φορά, οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ να γκριζάρουν τη Δημοκρατία», επισήμανε, καθώς στο τέλος, η δράση διαφόρων έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να προκαλείται κακό στη χώρα και υπογράμμισε πως «πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, αυτό που χρειάζεται είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και να οδηγήσουν τους δράστες εκεί που πρέπει».

Η Ελλάδα έγινε Καμπούλ

«Σε μια περίοδο που αναπτύσσονται δυναμικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τέτοιες ενέργειες αντικειμενικά λειτουργούν ως άλλοθι για τη συκοφάντησή τους, τον αυταρχισμό και την καταστολή», σχολίασε το ΚΚΕ την έκρηξη που «απείλησε» το Υπουργείο Εργασίας.

«Η βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας έρχεται να προστεθεί στην συνολική έκρηξη της βαριάς εγκληματικότητας, με απόλυτη ευθύνη της Ν.Δ., που υποσχέθηκε “νόμο και τάξη” και έφερε “ανομία και αταξία”», αναφέρει η Ελληνική Λύση στο σχόλιό της στο έλλειμμα ασφάλειας επί των ημερών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και προσθέτει: «Παλαιότερα, ο κύριος Χρυσοχοΐδης, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα γίνει Καμπούλ. Ε, λοιπόν, έγινε».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This