Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και νέα μπλόκα

Κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στον Στρυμονικό και πορεία στο ΥΜΑΘ

Must Read

Αγριεύει το μέτωπο των αγροτών με τους ίδιους να επιστρέφουν από νωρίς στα μπλόκα τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Αύριο, στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας αναμένεται να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, ενώ σήμερα θα βρεθούν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αγροτικός κόσμος σκέφτεται την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ στο πλάνο είναι και οι πολύωροι αποκλεισμοί των εθνικών οδών. Σήμερα, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας ως τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ όπως δηλώνουν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν κάνουν πίσω.

 

 

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία. Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού. Για σήμερα οι αγρότες της Ηπείρου προγραμμάτισαν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και ενδεχομένως τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους. Την Τρίτη το αγροτικό και τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην προγραμματισμένη για την Τρίτη (6 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του σώματος. Ανάλογες συζητήσεις προγραμματίζονται και σε δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου.  

 

 

 

 

Παράλληλα, εκ νέου πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης που συναντήθηκε με αντιπροσωπείες αγροτών. Ο υπουργός επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο» και πως «η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή». Για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα».

 

 

 

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

  • Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού καλούν σε παμμεσηνιακή κινητοποίηση. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στη Μεσσήνη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα
  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων(ΕΟΑΣΝΧ) διοργανώνει κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια στις 11 το πρωί
  • Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια διοργανώνει στις 10.30 π.μ. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας

 

 

 

  • Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 10 π.μ. στο γήπεδο
  • Νέες συγκεντρώσεις αναμένονται στην Ηλεία, ενώ στα Τρίκαλα, οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων θα διαδηλώσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο της πόλης στις 12 το μεσημέρι.

 

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα-σοκ! Ο αργός «θάνατος» του Έλληνα αγρότη με οργανωμένο σχέδιο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This