Ούτε ίχνος της Εριέτας! Δεν βρέθηκε γενετικό υλικό της 57ης επιβάτιδας της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Must Read

Eσβησαν οι ελπίδες για τον εντοπισμό της 23χρονης φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εριέτας Μόλχο, η οποία ήταν η 57η επιβάτιδα της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Αν και έχουν περάσει 11 μήνες από την τραγωδία, δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος της νεαρής φοιτήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Αστυνομίας σε όλα τα ευρήματα από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν έδειξε πως υπήρχαν άλλα άτομα, πέραν των ήδη ταυτοποιηθέντων.

Ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί γενετικό υλικό της 23χρονης φοιτήτριας, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα θύματα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί με γενετικό υλικό. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας δεν έχει βρει τίποτα από το σώμα της για να τη θάψει…

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης των συνθηκών και αιτιών της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Σήμερα έχουν κληθεί να απολογηθούν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, τα οποία διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροήν.

Πρόκειται για τους προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και στελέχη – υπαλλήλους στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της ΕΡΓΟΣΕ κατά το διάστημα από το 2016 έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, οπότε έγινε το δυστύχημα.

Οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ ήταν αρμόδιοι για τις συνεχείς παρατάσεις στην περιβόητη σύμβαση 717/2014, που είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η τηλεδιοίκηση και η σηματοδότηση του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας και το ETCS (European Train Control System – Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Συρμών).

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2014, με ορίζοντα υλοποίησης το 2016, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί επί επτά χρόνια, έως την τραγωδία των Τεμπών.
Εξαιτίας των αλλεπάλληλων παρατάσεων, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, δεν λειτουργούσαν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης.

Την ίδια ώρα 29 συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας με παρέμβασή τους στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, ζητούν να διακοπούν οι συνεδριάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τον εφέτη ανακριτή.

Δείτε επίσης:

Πλησιάζει τις 200 χιλιάδες υπογραφές το αίτημα των τραγικών γονιών του εγκλήματος στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This