«Θα απολογηθώ μόνο στη Δικαιοσύνη και στους ανθρώπους που έβαλαν έστω κι ένα ευρώ» – Με μπλούζα «ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ» ο Πολυχρονόπουλος!

Στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου» μαζί με την 80χρονη μητέρα του ζει το τελευταίο διάστημα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας

Must Read

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», το τελευταίο διάστημα έχει αποφασίσει να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να παρακολουθεί «από απόσταση» τα όσα λέγονται και γράφονται για εκείνον.

Ωστόσο, ενίοτε προβαίνει σε κάποιες λιτές δηλώσεις, σε αναμονή, προφανώς, της επίσημης κλήσης του από τον εισαγγελέα, αν και όποτε γίνει αυτή. Η εκπομπή «Live News», πάντως, κατάφερε να τού αποσπάσει κάποιες δηλώσεις, με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να υποστηρίζει πως έχει πλήρη γνώση των κατηγοριών σε βάρος του. «Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική δικαιοσύνη, όταν και άμα με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω κι ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έχουν πιστέψει σε μένα και εξακολουθούν να πιστεύουν σε εμένα. Τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθάνε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό μου δίνει δύναμη για να πιστεύω ότι ο “Άλλος Άνθρωπος” θα εξακολουθήσει να υπάρχει».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αλεξανδρής, ένας εκ των δικηγόρων του Πολυχρονόπουλου, υποστήριξε πως «είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να κυνηγάμε “φαντάσματα”, να απαντάμε σε “δηλώσεις” και “μαρτυρίες”». Οι δικηγόροι του, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν το πρωί στο κτίριο του «Άλλου Ανθρώπου», λένε πως πάνω από 200 άτομα πέρασαν από εκεί για ένα πιάτο φαΐ. «Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν 200 άνθρωποι, έφαγαν πρωινό, ήπιαν ένα ποτήρι νερό και να πάνε τουαλέτα. Αυτή τη δράση “χτυπάνε”…».

«Είναι μεγάλη ροή και διαρκώς αυξανόμενη. Και ο Πολυχρονόπουλος μας είπε ότι ξαναέρχονται εθελοντές να βοηθήσουν. Θεωρούμε ότι όλο αυτό δεν θα πλήξει τον “Άλλον Άνθρωπο” και θα μπορέσει να επανέλθει…», είπε με τη σειρά του ο Αλέξανδρος Κατσιφός, έτερος δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου.

Οι Αρχές το τελευταίο διάστημα «ξεσκονίζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν όντως διαπραχθεί τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Κι ενώ η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι δικηγόροι του πιστεύουν πως ο πελάτης τους θα βγει «πάλλευκος» από όλη αυτή την ιστορία.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This