Επιχείρηση «ILLUMINATI»: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφίας και διακίνησης μεταναστών

Η ΕΛ.ΑΣ συνεργάστηκε με το αρμόδιο Τμήμα της EUROPOL

Must Read

Στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ILLUMINATI» εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθησαν την Δευτέρα στην Αθήνα 2 μέλη της συμμορίας και αναζητούνται δύο ακόμη.

 

Τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργούσαν υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων και νέου τύπου ταυτότητας, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο – έξοδο παράτυπων μεταναστών στην χώρα με οικονομικό όφελος από 4.500 έως 6.000 για κάθε άτομο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οργάνωναν παράνομες προωθήσεις μεταναστών αεροπορικώς από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Πολωνία.

Για την επιχείρηση συνεργάστηκε η ΕΛ.ΑΣ με το European Migrant Smuggling Center (E.M.S.C.) της EUROPOL για ανταλλαγή και ανάλυση επιχειρησιακών πληροφοριών. Κατά την Ημέρα Δράσης (Action Day) κλήθηκε ειδικός εμπειρογνώμονας της EUROPOL ώστε να συνδράμει στην ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των πληροφορικών στοιχείων με την χρήση της κινητής μονάδας ανάλυσης δεδομένων της EUROPOL, «MOBILE OFFICE».

Η έντονη δράση της οργάνωσης καταδεικνύεται από το γεγονός πως διακινούσαν πλαστά έγγραφα και σε συνεργαζόμενα δίκτυα παράνομης διακίνησης ή «νομιμοποίησης» μεταναστών. Συνολικά βρέθηκαν 1.014 ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων και αμφιβόλου γνησιότητας.

Κατασχέθηκαν:

  • 800 πλαστικές λευκές κενές κάρτες για κατάρτιση πλαστών εγγράφων,
  • πλήρως καταρτισμένα έγγραφα διαφόρων χωρών (182 Δελτία Ταυτότητας, 115 Διαβατήρια, 21 Άδειες Διαμονής, 19 Άδειες Ικανότητας Οδήγησης),
  • υπό κατάρτιση πλαστά έγγραφα (374 Δελτία Ταυτότητας , 275 Άδειες Παραμονής, 23 Κάρτες Πολίτη, 5 Δελτία Αιτούντος Άσυλο),
  • επαγγελματικός εκτυπωτής με δυνατότητα μαζικής εκτύπωσης σε διάφορες επιφάνειες και με διαφορετικές ποιότητες εκτύπωσης,
  • 2 συσκευές εκτύπωσης και εγχάραξης πλαστικών καρτών
  • πλαστικοποιητής,
  • 2 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων USB,
  • 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • πλήθος γραφικής ύλης και μικροϋλικών που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων,
  • 3 κινητά τηλέφωνα ,
  • 12.680 ευρώ,
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο μεταφοράς και διανομής πλαστών εγγράφων.

Πηγή φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This