Ο «πόλεμος» των αγροτών και ο εφιάλτης του Μητσοτάκη για τα μπλόκα!

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για «κάθοδο» στην πρωτεύουσα. Πού θα κλείσουν σήμερα τους δρόμους. Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει μήνυμα να προσέλθουν σε διάλογο με διάθεση συνεννόησης

Must Read

Φουντώνει το μέτωπο της κυβέρνησης με το αγροτικό κίνημα, αφού δεν υπάρχει καμία  διάθεση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει άλλο οικονομικό περιθώριο, ενώ προχωρά ακόμα και σε νουθεσίες για το πώς θα γίνουν οι αποκλεισμοί των δρόμων!

Μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και κάθοδο στην Αθήνα  

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω απέναντι στα μέτρα – ψίχουλα της κυβέρνησης, και απαντούν δυναμικά με ολιγόωρους αποκλεισμούς της Εθνικής οδού, τελωνείων και κομβικών σημείων στο επαρχιακό δίκτυο. Παράλληλα, δεν αποκλείουν ακόμα και την «απόβαση» στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κόστος ρεύματος 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% της παραγωγής και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.

 

 

Από σήμερα οι αγρότες θα κλείνουν τα εξής σημεία στις εθνικές οδούς:

  • Τον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στον Πλατύκαμπο Λάρισας
  • Ε65 στην Καρδίτσα
  • Εγνατία στο μπλόκο του Ευόσμου

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των αγροτών. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες και ερωτηθείς για το τι στόχο έχει ο εν λόγω διάλογος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση περιμένει να υποβληθεί προφανώς ένα συγκεκριμένο αίτημα για θεσμική συνάντηση με εκπροσώπους επαγγελματιών και μάλιστα ενός κλάδου ο οποίος είναι μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, μια συγκεκριμένη συνάντηση με συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως τόνισε.

 

 

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ, ούτε είχε ποτέ αντίρρηση να συνομιλεί με τους πολίτες, να συνομιλεί με τους εκπροσώπους. Αυτή τη στιγμή προφανώς περιμένουμε να υποβληθεί ένα συγκεκριμένο αίτημα με συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία θα το συνοδεύουν και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι αυτά τα οποία είναι και τα οποία δεν αλλάζουν, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα χρήματα φυτρώνουν, δεν φυτρώνουν. Και το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά από παρεμβάσεις: μειώσεις φόρων για τα λιπάσματα, για τις ζωοτροφές, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Και τώρα νομίζω ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή έχουν μεγάλη σημασία. Δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά είναι ανακοινώσεις οι οποίες είναι κοστολογημένες, θα εφαρμοστούν και θεωρώ ότι είναι σημαντικές.

Διαβάστε ακόμα:

Αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους οι αγρότες: «Διάλογος με ανοιχτούς δρόμους δεν γίνεται» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This