Κλ. Μαρουσάκης: «Ηλιοφάνεια σήμερα, αλλά από την Παρασκευή έρχεται επιδείνωση του καιρού»

Δείτε σε ποιές περιοχές θα βρέξει

Must Read

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνεχίζεται η εβδομάδα, αφού επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται πως ο καιρός θα επιδεινωθεί και οι ηλιόλουστες ημέρες θα δώσουν την θέση τους σε βροχερές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες προς τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικά εντονότερα με επίκεντρο το Αιγαίο και ειδικότερα τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, στους 18 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, με περάσματα από αραιές συννεφιές μέχρι 5 μποφόρ και εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανοιχτά γεωγραφικά διαμερίσματα όπου μπορεί να έχουμε και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι. Αντίστιχα, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περάσματα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς.

Έρχεται επιδείνωση του καιρού

Από αύριο, Παρασκευή, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση, αφού δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά. Ωστόσο, από την Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν, καθώς έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο και θα φέρει βροχές και χιόνια στα ορεινά από τη Δευτέρα.

Μεγάλο όγκο νερού αναμένεται να αφήσει στη Θράκη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικά θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σε ορεινές περιοχές, από 1.200 μέτρα και πάνω, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Κλείνοντας, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε πως το κύμα κακοκαιρίας της επόμενης εβδομάδας θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This