Συναγερμός στην ομογένεια: Αμερικανός κατηγορεί δύο Έλληνες εκπαιδευτικούς για την αυτοκτονία της κόρης του μετά από ξυλοδαρμό

Κρητικός κατηγορεί τους καθηγητές σχολείου που αντιμετωπίζουν με το έτσι θέλω την κόρη του σαν αγόρι

Must Read

Δύο υποθέσεις με ανήλικες σε διαφορετικά σχολεία έχουν κάνει άνω κάτω την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, με επίκεντρο την αυτοκτονία μιας 14χρονης μαθήτριας που κρεμάστηκε στο δωμάτιό της, αλλά και τη 12χρονη κόρη οικογένειας από την Κρήτη, την οποία και οι καθηγητές την «έδειχναν με το δάχτυλο» και την αντιμετώπιζαν σαν αγόρι.

  • Από τον
    Βασίλη Χήτο

Και το πιο απογοητευτικό για την οικογένεια απ’ την Κρήτη είναι πως ωθήθηκε στη μετανάστευση εξαιτίας της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Στην πρώτη περίπτωση στη δίνη του κυκλώνα μπήκαν δύο ομογενείς εκπαιδευτικοί που Αμερικανικός πατέρας τούς κατηγορεί ότι προσπάθησαν να «πνίξουν» τον ξυλοδαρμό της 14χρονης κόρης του, ενώ μετά την αυτοκτονία του παιδιού ο σχολικός επιθεωρητής Τριαντάφυλλος Παρλαπανίδης άφησε υπόνοιες για «ροπή του κοριτσιού προς τις εξαρτησιογόνες ουσίες». Μάλιστα, ο κ. Παρλαπανίδης απομακρύνθηκε ήδη από τη θέση του, καθώς ως «αιτία του κακού» με δηλώσεις του θεώρησε τόσο την εξωσυζυγική σχέση του πατέρα όσο και την αυτοκτονία της πρώην συζύγου του το 2015.

Ο πατέρας Μάικλ Κουτς συμπλήρωσε πάντως πως η μοναδική εθιστική τάση που είχε αναπτύξει η κόρη του αφορούσε κυρίως τη μαριχουάνα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται πλέον στις ΗΠΑ ως τάση παραβατικής συμπεριφοράς… Ο πατέρας για τον χαμό της 14χρονης Αντριάνας στρέφεται και κατά της Ειρήνης Μαρούση διευθύντριας του λυκείου της Κεντρικής Περιφέρειας Νέας Ιερσέης με έδρα το Μπέιβιλ. Με βάση τη μήνυση, η κατηγορία είναι πως δεν έπραξαν τα δέοντα προκειμένου να προστατέψουν τη 14χρονη από τον ανελέητο διασυρμό, καθώς δεν άσκησαν επαρκώς τα καθήκοντά τους, αφήνοντας τις δράστιδες σε καθεστώς ατιμωρησίας. Η Ανδριάνα δέχτηκε ανελέητο ξυλοδαρμό από δύο συμμαθήτριές της στον διάδρομο του σχολείου, οι οποίες τη χτύπησαν με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν σε όλο της το σώμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Εκτός από τους μώλωπες, το θύμα είχε να αντιμετωπίσει και τον διαδικτυακό διασυρμό, καθότι το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από δύο άλλα κορίτσια, τα οποία το ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας σε σαρκαστικό τόνο την αποτρόπαια εικόνα του ξυλοδαρμού της 14χρονης.

Η Αντριάνα Κουτς έδωσε τέλος στη ζωή της λίγες ημέρες μετά το συμβάν και, συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου 2023, όταν απαγχονίστηκε στο δωμάτιό της, με τον πατέρα και τη μητριά της να την εντοπίζουν όταν πλέον ήταν ήδη νεκρή. Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως ο Τριαντάφυλλος Παρλαπανίδης είχε δικαιολογήσει την απόφαση του σχολείου να μη ζητήσει την ποινική δίωξη των τεσσάρων μαθητριών προκειμένου αυτές να μην υποστούν «διπλή τιμωρία», με δεδομένο ότι βαρύνονταν ήδη με κατηγορίες από την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση.

Με το ζόρι

Στο μεταξύ, σε άλλο σχολείο, ο Κρητικός Μιχάλης Βιτσαξάκης στράφηκε εναντίον της Κεντρικής Σχολικής Περιφέρειας του Σκινιάτλις στη βόρεια Νέα Υόρκη επειδή η κόρη του αντιμετωπίστηκε στο σχολείο της σαν αγόρι. Κατά τον Ελληνα πατέρα, διέκρινε τις ψυχολογικές επιπτώσεις της συμπεριφοράς αυτής στην κόρη του, η οποία δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, ενώ οι δάσκαλοι όχι μόνο επιχειρούσαν αυτήν την «κοινωνική μετάλλαξη» χωρίς την έγκριση του παιδιού, αλλά προσπαθούσαν να τη συγκαλύψουν, ακόμη και μέσω του εντεταλμένου ψυχολόγου του σχολείου.

Ο Μιχάλης Βιτσαξάκης, παρότι έχει αμερικανική υπηκοότητα, όπως και η σύζυγός του, έζησε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά μετακόμισε ξανά στις ΗΠΑ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο σχολικός ψυχολόγος φέρεται ότι είπε στο προσωπικό του σχολείου να κρατήσει τις ενέργειές του μυστικές από τη μητέρα και άρχισε να συναντά τη 12χρονη χωρίς τη γνώση της κυρίας Βιτσαξάκη και αποκαλώντας το κορίτσι με αγορίστικο όνομα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η οικογένεια να διαγράψει την κόρη από το σχολείο, με την αντιπαράθεση να συνεχίζεται στα δικαστήρια. Μόλις την περασμένη Δευτέρα εκπρόσωπος της Κεντρικής Σχολικής Περιφέρεια ανέφερε πως «το σχολείο ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες της Πολιτείας Νέας Υόρκης, βάσει της οποίας το παιδί αποφασίζει για το φύλο του χωρίς να χρειάζεται η άδεια των γονέων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This