Άχυρα και κοπριά από αγρότες στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Μπλόκο της αστυνομίας στα Μάλγαρα

Must Read

Εν αναμονή της κρίσιμης συνάντησης της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με «συμβολικούς» αποκλεισμούς και μπλόκα στις εθνικές οδούς, αποφασισμένοι να πιέσουν καταστάσεις, με την ελπίδα να επιτύχουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Άλλωστε, όπως προειδοποιούν, στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας ακόμη και στην κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Σήμερα το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο των Κοίλων απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην αυλή του οποίου έριξαν άχυρα και κοπριά. Κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση, οι αγρότες της περιοχής έστησαν μπλόκο με 40 περίπου τρακτέρ στη ΖΕΠ, διαμαρτυρόμενοι για αδιαφορία στα αιτήματά τους από την πλευρά της κυβέρνησης.

Κλειστή η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών

Στο μεταξύ, μέχρι τις 8 το βράδυ αναμένεται να παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, μετά τον αποκλεισμό στον οποίο προχώρησαν αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά. Από τις 12 το μεσημέρι, αγρότες και μελισσοκόμοι, με τρακτέρ και φορτηγά, απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν «συμβολικούς» αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, ωστόσο  σήμερα είναι η πρώτη φορά σήμερα που πραγματοποιήθηκε πολύωρος αποκλεισμός. Όπως είπε, ο Φιλοκλής Γκοτζιάς από το μπλόκο της Χαλκιδικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του οκτάωρου αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αναγκαστικά από παράπλευρες οδούς.

Σε αναμονή, αλλά και σε εγρήγορση, εξάλλου, παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, ωσότου πραγματοποιηθεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό. «Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό » σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία “Daniel”, για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει με τη σειρά του ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Μπλόκο της αστυνομίας στα Μάλγαρα

Μπλόκο από κλούβες της αστυνομίας βρήκαν μπροστά τους τα τρακτέρ των αγροτών στα Μάλγαρα, όταν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου «συμβολικό» αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση και προς το ραντεβού της Τρίτης, κατανοήσαμε και δεν κλείσαμε τον δρόμο. Όλος ο λαός είναι μαζί μας, η κυβέρνηση λέει πως έχουμε δίκιο, αλλά το δίκιο δεν χορταίνει και δεν γεμίζει την τσέπη. Πρέπει να καταλάβω ότι πρέπει να δώσουν κάποιες λύσεις», σημειώνει ο Κώστας Ανεστίδης, αγρότης από το μπλόκο Μαλγάρων.

  • Δείτε ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This