Την εμπλοκή των 4 συλληφθέντων για κατοχή όπλων και εκρηκτικών στο οργανωμένο έγκλημα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Ένας μεγάλος κύκλος ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ανοίγει για τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και όπλα, με στόχο να εξεταστεί η ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο οργανωμένο έγκλημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, στο «μικροσκόπιο» των αρχών εκτός από τον συλληφθέντα και πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε σχέση με δύο άτομα της «Greek Mafia», μπαίνει και η επίθεση που είχε δεχτεί ένα άτομο που είχε συλληφθεί πρόσφατα για τις δολοφονίες δύο ατόμων της νύχτας.

Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία εμπλοκής των συλληφθέντων που ελέγχουν οι αστυνομικοί: το λαθρεμπόριο τσιγάρων, το λαθρεμπόριο όπλων, υποθέσεις ναρκωτικών και υποθέσεις εκβιασμών. Το ερώτημα που προκύπτει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι το εάν οι τέσσερις συλληφθέντες δρούσαν σαν ομάδα ή αυτόνομα, με τις Αρχές να δηλώνουν πεπεισμένες πως σταμάτησαν ένα μεγάλο χτύπημα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν αυτό να ήταν χτύπημα εκδίκησης. Για επτά ολόκληρες ημέρες είχαν γίνει η «σκιά» των τεσσάρων και το γεγονός ότι η επιχείρηση ολοκλήρωσαν τούς έφερε αντιμέτωπους με τα εκρηκτικά, τα όπλα και τα άλλα στοιχειά που βρήκαν στην κατοχή τους, θεωρούν πως πιστοποιεί το ότι ετοιμάζονταν να εκτελέσουν κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο, που -πιθανότατα- είχε να κάνει με τον οργανωμένο έγκλημα.

Στο στόχαστρο είναι δυο στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός συλληφθέντα και πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς»: ένα ημερολόγιο, το οποίο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι της συντρόφου του, και ένα τετράδιο με σημειώσεις ιδεολογικού χαρακτήρα. Επιπλέον, βρέθηκαν και τέσσερα κινητά, για τα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι μπορεί να μην αποκαλύψουν κάτι, καθώς -λογικά- θα είναι υποψιασμένος από παλιότερες καταδίκες του.

Αυτό που επιθυμούν να εντοπίσουν οι Αρχές, είναι τη διαδρομή και τους προμηθευτές εκρηκτικών υλών, καθώς, από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ύλες που δεν έχει ο στρατός, «κάποιος» φαίνεται πως προμηθεύει την Greek Mafia και το οργανωμένο έγκλημα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών.

«Άνθρακες» η δικογραφία σε βάρος των δύο ΟΥΚάδων

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα, με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του ναυτοδικείου, οι δυο συλληφθέντες, μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος των κατηγορουμένων ανέφερε: «Μια “πολυδιαφημισμένη δικογραφία” ακόμη αποδείχθηκε “άνθρακες”, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου, μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού, αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς, επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα, όπως, επίσης, ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου, όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν “συνεργασίας” ποινικών – τρομοκρατών “επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.” αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς, που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Οι κατηγορούμενοι, πάντως, αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Πίσω στη φυλακή το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων»

Εντωμεταξύ, στη φυλακή επιστρέφει το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με απόφαση του αυτοφώρου, καθώς, όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.

Ο ίδιος είχε ζητήσει μαζί με τον συνήγορό του αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου να καταθέσει η σύντροφός του και ένας ακόμη αστυνομικός. Ωστόσο, το δικαστήριο του απάντησε ότι αυτές οι καταθέσεις δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση με την ουσία της υπόθεσης και η εκδίκαση προχώρησε κανονικά.

Για το πιστόλι είπε ότι το αγόρασε η σύντροφός του από την Ομόνοια, καθώς φοβόταν για τη ζωή της, ενώ, όπως είπε, είχε μετακομίσει, επειδή φοβόταν ότι θα ήταν ο επόμενος στόχος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This