«Παρέλαση» τρακτέρ σε Σπάρτη και Άργος – Αγρότες πέταξαν άχυρα και έχυσαν γάλα

Must Read

Δυναμικές ήταν οι κινητοποιήσεις που κάνουν και σήμερα οι αγρότες αναμένοντας να λυθούν τα αιτήματά τους μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό που θα έχει 15μελής επιτροπή.

Οι αγρότες της Σπάρτης έκαναν μια μεγάλη κινητοποίηση η οποία αποφασίστηκε μετά από την σύσκεψη φορέων αγροτών – κτηνοτρόφων της Λακωνίας.

Η πομπή από τρακτέρ και άλλα οχήματα ξεκίνησε στις 12 το πρωί από τον κόμβο της νέας εισόδου της Σπάρτης. Πρώτος σταθμός ήταν η περιφερειακή ενότητα όπου κατατέθηκαν τα αιτήματα και μετά πέταξαν στην είσοδο της περιφέρειας σανό και έχυσαν γάλα.

Μετά κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Σπάρτης όπου βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία.

Δείτε φωτογραφίες:

(πηγές φωτογραφιών spartanews.gr)

Στο Άργος

«Πλημμύρισαν» με τρακτέρ οι δρόμοι του Άργους σήμερα το πρωί από τους αγρότες της Αργολίδας. Ακολούθησε πορεία και συμβολικός αποκλεισμός του κέντρου της πόλης όπου ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι αγρότες διατύπωσαν εκ νέου τα αιτήματά τους τα οποία είναι μείωση του κόστους παραγωγής, με θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 0,07 ευρώ στη κιλοβατώρα για το αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση σε αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η Νέα ΚΑΠ, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που υπέστησαν ζημίες και φυσικές ασθένειες και αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση ενώ θέτουν στο τραπέζι και ζητήματα που αφορούν τους ίδιους όπως τα θέματα της άρδευσης, μέσω Αναβάλου, τα θέματα του ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, τα τιμολόγια που καλούνται να πληρώσουν για το νερό.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης:

Στα μπλόκα και σήμερα οι αγρότες – Αναμένουν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This