Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία ναρκωτικών στα Μέγαρα – Πωλήσεις με ντελίβερι και POS

Συνελήφθησαν 5 μέλη και αναζητούνται 4 ακόμη

Must Read

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με πλούσια δράση στην διακίνηση ναρκωτικών στα Μέγαρα. Με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της ΟΠΚΕ και αστυνομικών σκύλων το πρωί της Τρίτης συνελήφθησαν 5 μέλη της συμμορίας, ηλικίας 30, 35, 44 και 52 ετών. Αναζητούνται 4 ακόμη άτομα.

Για όλους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τον περασμένο Ιούνιο εξαρθρώθηκε άλλη εγκληματική οργάνωση και προέκυψε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό της εν λόγω συμμορίας στα Μέγαρα. Η δράση της εκτείνεται αρκετά χρόνια νωρίτερα και αρχηγός είναι ο 30χρονος μαζί με την 52χρονη μητέρα του.

Πρόκειται για συμμορία στα πρότυπα οργάνωσης του εξωτερικού και με αυτόν τον τρόπο διατηρεί την αδιαπερατότητα, την αξιοπιστία και την σταθερότητα.

Τα μέλη της έκαναν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, και νομιμοποιούσαν τα κέρδη μέσω επιχειρήσεων ορισμένων μελών.

Ανέπτυσσαν συνεργασίες και κοινή μεθοδολογία δράσης με άλλα άτομα της περιοχής με κοινό «τιμοκατάλογο» και «πελατολόγιο». Τα μέλη επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, με σύντομες συνομιλίες και ψευδώνυμα, ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.

Αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες σε «καβάντζες» ενώ την απόκρυψή τους αναλάμβαναν και τρίτα πρόσωπα. Προμηθεύονταν το προϊον από διάφορα άτομα σε ελεγχόμενες ποσότητες, με στόχο να διατηρούν τον έλεγχο και να μειώνουν τις πιθανότητες σύλληψής τους.

Οι συναλλαγές γίνονταν με παραλαβή από τις κατοικίες τους, κοντά σε αυτές και από τα καταστήματα που διατηρούν, με παράδοση από τα στέκια τους, από προσυμφωνημένα σημεία (delivery) και από τις «καβάντζες».

Η πληρωμή πραγματοποιούνταν με μετρητά, διατραπεζικές μεταφορές ή μέσω μηχανημάτων POS που διέθεταν οι επιχειρήσεις τους ή με υλικές απολαβές.

Έκαναν ακόμη εκπτώσεις και πιστώσεις στους «καλούς πελάτες» ενώ ήταν ιδιαιτέρως απειλητικοί σε όσους δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 219,07 γραμμ. κοκαΐνης,
  • 180 γραμμ. κάνναβης,
  • φαρμακευτικά δισκία,
  • χρηματικό ποσό των 22.460,5 ευρώ και 50 λίρες Αγγλίας,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • 3 αυτοκίνητα,
  • 2 μοτοσικλέτες,
  • 8 κινητά τηλέφωνα,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • βιβλιάρια και κάρτες τραπέζης,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This