Αγρότες «ώρα μηδέν»: Αμετακίνητοι οι παλιοί, «σπόρος» διχόνοιας στα μπλόκα

Οι αγρότες έκλεισαν ξανά την Εθνική Οδό και άναψαν φωτιές σε λάστιχα! Αποφασίζουν την κάθοδο στην Αθήνα. Συμβολικοί αποκλεισμοί σε Τελωνείο Κήπων και κόμβο Καστανέων

Must Read

Κρίσιμη κρίνεται η σημερινή σύσκεψη των συντονιστών των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, όπου και αναμένεται να δρομολογηθεί μια κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα αλλά και να αξιολογηθεί η μαζικότητα που θα έχουν τα αγροτικά μπλόκα.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μία δυναμική δύο ταχυτήτων στις προθέσεις των αγροτών. Αφενός, ένα τμήμα εκφράζει ξεκάθαρη απογοήτευση από τις κυβερνητικές παραχωρήσεις και αποζητά πιο αποφασιστικές κινητοποιήσεις με πρώτη στο τραπέζι πρόταση ένα συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Αφετέρου, υπάρχουν και «φωνές» που υποστηρίζουν ότι είναι καιρός οι τόνοι να χαμηλώσουν, εντοπίζοντας περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση μακριά από τα μπλόκα. Μέσα σε αυτό το ρεύμα, διακρίνονται επίσης δυο τάσεις. Η μια θέλει την συστράτευση με τις αποφάσεις της Νίκαιας όποια κι αν είναι η έκβαση της σύσκεψης, ενώ η άλλη ήδη προωθεί ένα ξήλωμα των μπλόκων. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη ορισμένοι αγρότες, αποτραβήχτηκαν ήδη, επικαλούμενοι ανεπαρκή εκπροσώπηση των αιτημάτων της περιοχής από την 15μελή επιτροπή.

 

 

Την ‘ίδια στιγμή, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και στην Ήπειρο με αποκλεισμούς δρόμων εν αναμονή των αποφάσεων της πανελλαδικής συνεδρίασης των εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Στην Άρτα οι αγρότες στις 19.30 θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους που θα ξεκινήσει από τη γέφυρα της πόλης και θα φτάσει στο κέντρο. Στην Ηγουμενίτσα συνεχίζεται η καθημερινή κινητοποίηση των αγροτών με συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό του λιμανιού. Οι αγρότες προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια ως μέσο πίεσης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στον πρωτογενή τομέα. Αγρότες και από τα Γιάννενα αναμένεται να καταφτάσουν στην Θεσπρωτία σήμερα για να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Παράλληλα, επιτροπή από εκπροσώπους των αγροτών από τη Θεσπρωτία θα πάρει μέρος στην σύσκεψη της Νίκαιας. Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων θεωρούν ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό απέβη άκαρπη καθώς όπως λένε δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα βασικά αιτήματά τους.  

 

 

Μάλιστα, αγρότες προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από νωρίς το πρωί και δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εισέλθουν. Είχε προηγηθεί η κατάληψη του κτηρίου στην ζώνη ενεργούς πολεοδομίας στην Κοζάνη. Αγρότες από την Εορδαία και το Αμύνταιο προχωρούν σήμερα και για μία ώρα, 16:00-17:00, σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού, που διέρχεται μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα- Φλώρινας.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ώρα κρίσιμων αποφάσεων στη Λάρισα: Οι δύο τάσεις και η… απόβαση στην Αθήνα!  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This