Συνελήφθησαν δύο αδέλφια που ήταν εχθροί του δολοφονημένου Μπερδέση

Must Read

Δύο σεσημασμένα αδέλφια, «αντίπαλοι» του δολοφονημένου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, έπεσαν ξανά σε αστυνομικά χέρια στην Πάτρα, καθώς σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους ένα 9άρι πιστόλι με 14 φυσίγγια.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Ο ένας αδελφός μάλιστα, ο Δημήτρης, είχε κατηγορηθεί το 2013 για ληστείες τραπεζών μέσα σε επτά μήνες, σε Αθήνα, Ναύπακτο, Ρόδο, με λεία 180.000 ευρώ. Ο άλλος αδελφός, ο Σάκης, ανήκε στην ομάδα μπράβων με αρχηγό τον Παναγιώτη Τσίρκα. Μάλιστα, όταν ο τελευταίος έπεσε σε δολοφονική ενέδρα αντίπαλης συμμορίας, γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, αφού πρόλαβε και έτρεξε από το σημείο όπου «έβρεχε» σφαίρες.

Αυτή τη φορά η σύλληψή τους έγινε στη συμβολή των οδών Ακρωτηρίου και Μιλήτου, κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης, όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο και αμέσως αναγνώρισαν ότι είχαν να κάνουν με «γνωστούς» ιδιοκτήτες καφετέριας στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Μαζί τους συνελήφθη και η 39χρονη φίλη τους.

O πρωταθλητής πυγμαχίας Τάσος Μπερδέσης που δολοφονήθηκε τον Μάϊο του 2021 έξω από γυμναστήριο στη Βάρη

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Απριλίου του 2013 μια μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα πλησίασε το κλαμπ Μπιζού στην οδό Σαχτούρη. Ο ένας κατέβηκε και πυροβόλησε δύο άνδρες που βρίσκονταν έξω από αυτό. Ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης, παίκτης στην ομάδα χάντμπολ Ακαδημία των Σπορ, σκοτώθηκε ακαριαία. Ο 35χρονος Κώστας Φράγκος τραυματίστηκε βαρύτατα στον λαιμό και ξεψύχησε λίγο αργότερα. Οσοι γνώριζαν τον Βασίλη Σινούρη έκαναν λόγο για έναν αγαπητό αθλητή που δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία.

O πρωταθλητής πυγμαχίας Τάσος Μπερδέσης που δολοφονήθηκε τον Μάϊο του 2021 έξω από γυμναστήριο στη Βάρη

Δυστυχώς γι’ αυτόν ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Τότε ο αδερφός του Κώστα Φράγκου, Αλέξης Φράγκος, απέδωσε τη διπλή δολοφονία έξω από το κλαμπ Μπιζού στον Πάνο Τσίρκα, ο αδελφός του οποίου τότε ήταν διοικητής στη ΔΙΑΣ Πατρών.

Μάλιστα, η μοτοσικλέτα των δραστών είχε βαφτεί άσπρη, ενώ ο οδηγός και ο εκτελεστής φορούσαν μαύρες φόρμες για να τους περάσουν για αστυνομικούς οι θαμώνες που βρισκόταν έξω από την καφετέρια.

Η απάντηση, πάντως, ήρθε πολύ σύντομα. Το πρωί της 20ής Απριλίου του 2013, στην οδό Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα, ο Πάνος Τσίρκας, ο οποίος οδηγούσε μια BMW και είχε συνεπιβάτη τον Νίκο Ντάντη από τον Πύργο, έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης και σκοτώθηκε ακαριαία. Υστερα από 15 μέρες νοσηλείας έφυγε από τη ζωή και ο βαρύτατα τραυματισμένος Ντάντης. Πρωτόδικα ο Αλέξης Φράγκος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 36 χρόνων και 10 μηνών, ενώ ο συνεργός του Ανδρέας Κ. σε 36 χρόνια και 8 μήνες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η βεντέτα μεταξύ των αδερφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα κρατούσε χρόνια. Ο Τσίρκας και ο Σάκης είχαν γίνει δίδυμο και υπό τη σκέπη τους είχαν και τον ληστή τραπεζών, αδελφό του τελευταίου. Μετά την εκτέλεση Τσίρκα ο Αλέξης Φράγκος βρήκε καταφύγιο στην Αθήνα, στο σπίτι όπου διέμενε ο Πατρινός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης με τη Σταρ Ελλάς Διονυσία Κουκίου.

Και οι δυο τους όμως βρέθηκαν στα κρατητήρια, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία. Στην πορεία αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών, καθώς είπαν πως δεν γνώριζαν ότι ο φίλος τους είχε κάνει έγκλημα και ήταν καταζητούμενος.

Πολύ μετά, πάντως, τον Μάιο του 2021, έξω από γυμναστήριο στη Βάρη δολοφονήθηκε και ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης. Μια δολοφονία που μέχρι σήμερα παραμένει «ορφανή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This