Νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας για τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών»

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν σε πρωτόγνωρες και άθλιες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κορίνθου διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση για την εν λόγω υπόθεση ζητώντας να διερευνηθεί ο ακριβής αριμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στο λαγούμι αλλά και οι συνθήκες διαβίωσής τους. 

Ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών – θυμίζουμε πως πρόκειται για παιδιά ηλικίας 15, 13 και έξι χρονών, καθώς και ένα βρέφος, και να διευρευνηθεί εάν τα παιδιά κάτων των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή, είχαν απομακρύνει τα παιδιά από το σπίτι – λαγούμι καθώς οι συνθήκες διαβίωσης κρίθηκαν ακατάλληλες. Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί τα παιδιά επέστρεψαν πίσω στην κοινότητα που έμεναν και στους γονείς τους.

Τα ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και έξι χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν μεταφερθεί σε μια 25χρονη, η οποία είναι κόρη του 45χρονου πατέρα και παιδί από τον πρώτο του γάμο.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Ο πατέρας της οικογένειας Μάνος Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, αναφέρθηκε στη δύσκολη ζωή που έκανε στην Αθήνα με τα έξι παιδιά του. 

«Εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο στα απορριμματοφόρα και είχα έξι παιδιά. Οκτώ στόματα, οκτώ μερίδες φαγητό. Έπαιρνα ένα χιλιάρικο, μου έδιναν επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ και εγώ έπρεπε να ενοικιάσω σπίτι με πάνω από 500. Μου είπαν πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και εγώ τους πίστεψα. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει», τόνισε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο είπε πως απέχει 25 χλμ και πως δεν είναι δωρεάν. «Γιατί υπάρχει τέτοιος αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης; Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;», είπε φανερά αγανακτισμένος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This