Ορεινή Κορινθία: Προσήχθη ο 45χρονος πατέρας που ζει με την οικογένειά του στα λαγούμια

Άφαντη η μητέρα και τα ανήλικα παιδιά - Τι υποστήριξε ο συνήγορός του

Must Read

Μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεινή Κορινθία όπου διαμένει σε πρωτόγονες συνθήκες η οικογένεια «παλαιοχριστιανών» ο 45χρονος πατέρας αντέδρασε στον έλεγχο των Αρχών και γι’ αυτό προσήχθη. Την ίδια ώρα άφαντη παραμένει η μητέρα και τα ανήλικα παιδιά καθώς δεν βρέθηκαν στο σημείο.

Η Αστυνομία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, βρήκε στα παραπήγματα μόνο τον πατέρα της οικογένειας και το 15χρονο παιδί. Ο 45χρονος ισχυρίστηκε στις εισαγγελικές αρχές ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δηλαδή τα τρία παιδιά και η σύζυγος του, έχουν φύγει για ασφαλέστερο σημείο χωρίς ωστόσο να το κατονομάσει.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του συλληφθέντα

Την ώρα που ο 45χρονος πατέρας οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ο δικηγόρος του, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλά για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο εντολέας του.

«Έχω επικοινωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον εντολέα μου. Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα. Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον Διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο για το οποίο ο Εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική», δήλωσε στην την εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ ο συνήγορος του συλληφθέντα.

«Έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος από το Μονομελές Αυτόφωρο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την κατοχή των όπλων. Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην φροντίδα των παιδιών της οικογένειας είπε: «Τα παιδιά τα φροντίζει και εκείνος και η σύζυγός του, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους, δεν υπάρχει καμία παραμέληση ανηλίκου».

«Βρήκαμε αυτόν τον άνθρωπο να του φορτώσουμε κατηγορίες επειδή κυνήγησε έναν λαθροκυνηγό», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η Αστυνομία έκανε έφοδο στα λαγούμια όπου ζει η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης των τεσσάρων ανήλικων παιδιών. Στο σημείο βρίσκεται δικαστικός λειτουργός αλλά και  κοινωνικοί λειτουργοί.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς και να πάνε σε κοινωνικές δομές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε ότι από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι αγνοούνται κάποια από τα παιδιά της οικογένειας. «Κάναμε την επιτόπια αυτοψία, από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στο λαγούμι αλλά και οι συνθήκες διαβίωσής τους. Επίσης ζητά να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών και να διερευνηθεί εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This